Otepää tähistab linna 82. aastapäeva

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää kesklinn
Otepää kesklinn Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää sai linnaõigused 1.aprillil 1936. aastal. Linna 82. aastapäeva tähistatakse 1.aprillil kell 17.00 rõõmsa peoga.

Rahvasuus liikuvate mälestuste järgi kattis 19. sajandi algul praeguse Otepää linna all olevat kõrgustikku pähklimets (saksa keeles “Nusstage”). Kui 1862. aastal sai tegevusloa alevik, sai  aleviku nimeks Nuustaku,  mis vahetati ajaloolise Otepää nime vastu välja alles 60 aastat hiljem (1922).

Linnaõigused andis Otepääle 1. aprillil 1936. aastal Riigivanem Konstantin Päts. Ka siis toimusid suurejoonelised pidustused. Ametiasutused ja koolid ei töötanud, turuplatsil toimus koosolek, kohal olid “filmimeister” ja ajalehemehed. 1939. aastaks tõusis Otepää linna elanike arv 2300-ni. Linnas oli 370 maja ja 42 tänavat. Linna maa-ala kogupindala oli 413 ha.

1.aprillil kell 17.00 tähistatakse Otepää kultuurimajas linna sünnipäeva kontserdiga, kus esinevad kohalikud isetegevuskollektiivid ning kavas on üllatused. Antakse üle ka Otepää valla medalid ja tunnustatakse valla parimaid sportlasi.

„Otepää on nüüd ühinenud omavalitsuse keskuseks ja kindlasti tema tähtsus sellega ei ole vähenenud,“ ütles Otepää vallavanem Kaido Tamberg. „Olen kindel, et ka tulevikus on Otepääl, kui linnal oma kindel ja väärikas koht.“

Video Otepääle linnaõiguste andmisest 1.aprillil 1936

Video: Filmiarhiiv, filmi autor Konstantin Märska, tootja Eesti Kultuurfilm, taustamuusika TÜ Raamatukogu fonoteek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles