Ratas sünnitusosakondade sulgemisest: see küsimus pole veel lõppenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas valitsuse pressikonverentsil.
Peaminister Jüri Ratas valitsuse pressikonverentsil. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Peaminister Jüri Ratase sõnul ei pea ta õigeks regionaalsete sünnitusosakondade sulgemist ning see küsimus pole kindlasti veel lõppenud.

"Ma ei usu, et neid tuleks sulgeda selliselt, et kogukonnaga üldse läbi ei räägitaks," ütles Ratas neljapäeval valitsuse pressibriifil. Valitsusjuhi sõnul tuleb vaadata, et kui mõlemas haiglas jätkub sünnitusosakonna teenuse pakkumine, siis kas see on piisavalt turvaline nii uutele ilmakodanikele kui ka nende emadele.

Ratase sõnul ei pea ta õigeks regionaalsete osakondade sulgemist. "Kavatsen aprilli alguses mõlemat haiglat külastada. Olen suhelnud ka haigekassaga ja tahan diskussiooni jätkata. See küsimus ei ole vee lõppenud," lisas Ratas.

Haigekassa ja Põlva haigla otsustasid tänavu oktoobrist sulgeda Põlva haigla sünnitusosakonna, ettepaneku sünnitusosakonna sulgemiseks sai ka Valga haigla. Põlva ja Valga haiglate sünnitusosakondade sulgemise järel suunatakse sünnitajad edaspidi Võrru Lõuna-Eesti haiglasse ja Tartu Ülikooli kliinikumi, edastas haigekassa märtsi keskel.

Valga piirkonna elanikud kogusid haigekassast tulnud uudise järel lühikese ajaga ligi 2000 allkirja sünnitusosakonna säilimise toetuseks ja need anti teisipäeval üle riigikogu esimehele Eiki Nestorile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles