Muutuvad teenindussaalide lahtiolekuajad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseimaja.
Politseimaja. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Alates 1. aprillist on kõik politsei- ja piirivalvemaeti (PPA) teenindussaalid iga kuu viimasel neljapäeval avatud pool päeva.

See tähendab, et esimene lühendatud tööpäev saabub 26. aprillil, mil kliendid saavad teenindustes dokumenditoiminguid teha ajavahemikus kella 9–12. Ülejäänud kuu jooksul töötavad teenindused tavapärase graafiku alusel.

«Teeninduste lahtiolekuaegade muutmine tuleneb ühelt poolt sellest, et märtsiga lõpeb teenindussaalides tavapärasest kordi suurem tunglemine, mis valdavalt seotud peatatud sertifikaatide uuendamisvajadusega,» selgitas Lõuna prefektuuri teenindustalituse juhataja Angela Kahar.

Teisalt tingis selle tema sõnul asjaolu, et vabaneva pooliku päeva arvelt avaneb klienditeenindajatel võimalus sisemiseks infovahetuseks, koosolekute ja koolituste läbiviibiseks, arhiivide korrastamiseks, dokumentide hävitamiseks ja paljuks muuks kasulikuks, mis aitab meie spetsialistidel vastutusrikkal tööl jätkuvalt rõõmsad ja professionaalsed püsida

Ta lisas, et teeninduste lahtiolekuaegade muutmisel ning lühendatud päeva väljavalimisel võeti aluseks eeskätt teeninduste külastatavuse statistika.

«Õhtuse teenindusaja lühendamise otsustamisel jälgisime külastusaegade statistikat. See näitab, et kõige populaarsem külastusaeg jääb pea kõigis teenindustes päeva esimesse poolde. Pealelõunast hakkab teenindust külastavate inimeste arv märgatavalt langema. Ka lühendatud päeva valimisel lähtusime kliendivoogudest. Nimelt on enim külastajaid teenindustes just töönädala alguses ja ka nädala viimasel tööpäeval, seega oli nädala neljas päev teeninduse varasemaks sulgemiseks parim valik võimalikest,» rääkis Kahar.

Teenindustalituse juhataja loodab, et kõik külastajad leivad teeninduste lahtiolekuaegade sees endale sobiva aja vajaliku dokumendi taotlemiseks ning väärtusliku aja kokkuhoiu mõttes on kasulik külastusaeg eelnevalt internetis broneerida.

Broneeringuga valite endale sobiva aja ja koha dokumendi taotlemiseks ja kättesaamiseks. Samuti välistate sellega võimaluse, et tuleb kohapeal oodata teeninduskorda, kui külastajaid peaks korraga rohkem olema. Ainukest kohustuslikku isikut tõendavat dokumenti ehk ID-kaarti on võimalik taotleda ka näiteks elektroonselt e-teeninduses. Täpsem info on kättesaadav politsei veebilehel.

Lõuna prefektuuri teenindused Tartus, Jõgeval, Põlvas, Valgas, Viljandis ja Võrus on avatud esmaspäevast reedeni kella 9–17. Välja arvatud iga kuu viimane neljapäev, mil kliente oodatakse ajavahemikus kella 9–12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles