Tegeleda tuli kolme ebaseadusliku piiriületajaga

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvuritel möödusid pühad töiselt. Foto on illustratiivne.
Piirivalvuritel möödusid pühad töiselt. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Nädalavahetusel avastasid piirivalvurid Luhamaa ja Koidula piiripunktides seitsmest sõiduautost antiradarid. Venemaa Föderatsioonist ja Bulgaariast pärit sõiduki juhte teavitati Eestis kehtivast keelust, neil lasti eemaldada antiradarid ning lubati edasi sõita.

29. märtsi pealelõunal saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale Eesti numbrimärgiga sõiduauto Volvo, mille kontrollimisel avastasid piirivalvurid masina keskkonsoolist vedrujõul avaneva noa. Tsiviilkäibes keelatud ese võeti mehelt ära, talle koostati väärteoprotokoll ning seejärel lubati tal oma teekonda jätkata.

30. märtsi hilisõhtul tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine kahel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kelle põhjendused reisi eesmärgi ja Eestis viibimise kohta ei olnud usaldusväärsed, samuti puudusid isikutel vajalikud dokumendid. Isikud saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

31. märtsi varahommikul avastas Saatse kordoni radarivaatleja Pihkva järvel Kulje lahes ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse ühe isiku poolt Venemaa Föderatsioonist Eesti Vabariiki ja tagasi.

Saatse piirivalvetoimkond sõitis hõljukil sündmuskohale ning edastas info vahetult ka Venemaa Föderatsiooni piirivalvuritele. Vene poole piirivalvurid kinnitasid, et ajutise kontrolljoone ületas tõukekelgul liikunud Venemaa Föderatsiooni kodanik. Juhtumiga tegelevad edasi naaberriigi piirivalvurid.

31. märtsil kella 23.30 ajal kontrolliti Koidula maanteepiiripunktis Eestist lahkumisel Hispaania Kuningriigi registreerimismärgiga sõiduautot Toyota RAV4, mida juhtis 38aastane Rumeenia kodanik. Piirivalvurid selgitasid, et sõiduki tehasetähis oli manipuleerimistunnustega, mistõttu saadeti sõiduk täiendavasse ekspertiisi.

1. aprilli öösel avastas Saatse kordoni vaatlustoimkond Võrumaal Pattina järvel ajutise kontrolljoone ületusele viitavad jäljed suunaga Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Piirivalvurid vahendasid tähelepaneku ka naaberriigi kolleegidele.

Piiririkkujaid otsima asunud ning Pattina järve ümbrust kontrollinud piirivalvurid avastasid piiriületuskohast umbes 200 meetri kauguselt ühe talu, kus viibivad kaks inimest võtsid järvejääl jalutamise ja kontrolljoonele sattumise omaks. Teadmatusest kontrolljoont ületanud ning oma tegu kahetsenud 25aastasele mehele ning 28aastasele naisele määrati rikkumise eest 40eurone rahatrahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles