Galerii: Ministri lepituskoosolek Valga haiglas jättis otsad lahtiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski käis täna Valga ja Põlva haiglas sünnitusosakonna tuleviku teemal osalistega vestlemas. Valgas lepiti kokku, et Tartu ülikooli kliinikum käib välja plaani, milline saab olema Valga haigla tulevik laiemalt ja rasedate abi kohapeal, kui osakond siiski suletakse. Minister rõhutas kohalikega läbirääkimise vajadust, kuid kas osakond jääb alles või ei, on endiselt haigla nõukogu otsustada.

Koosoleku eesmärk oli sotsiaalministeeriumi teate kohaselt kuulata ära osapoolte arvamused ning jõuda kokkuleppele sünnitusabi jätkamiseks nii kaua, kui see laste ja emade ohutuse seisukohast võimalik on. Lisaks Ossinovskile osalesid haigla nõukogu liikmed, kohaliku kogukonna esindaja ja haigekassa juhatuse esimees Rain Laane. Ajakirjanikel kohtumise juures viibida ei lubatud.

Üksmeelele sünnitusosakonna jätkamise või sulgemise osas osapooled ei jõudnud.  Ainukese kokkuleppena käib Tartu ülikooli kliinikum välja konkreetse plaani, milline saab olema Valga haigla tulevik. Ossinovski ütles koosoleku järel, et enne neid plaane ei saa nõnda kaalukat otsust vastu võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles