Võru kool osaleb üleeuroopalisel laadal nelja firmaga

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finalistide seas on ka Võru gümnaasiumi õpilasfirma Chocó La Te, kes müüb šokolaadi valmistamise komplekte.
Finalistide seas on ka Võru gümnaasiumi õpilasfirma Chocó La Te, kes müüb šokolaadi valmistamise komplekte. Foto: Junior Achievement Eesti

Juba kolmandat korda osalevad Võru gümnaasiumi õpilased üleeuroopalisel õpilasfirmade laadal. 9.–11. aprillil Lätis Riias toimuvast laadast võtab osa 100 õpilasfirmat 13 eri riigist, kokku 500 õpilast ja õpetajat.

Võru gümnaasiumist läheb oma toodet tutvustama ja müüma neli õpilasfirmat: Labüü, Tecocube, Roonik ja Chocó La Te, annab kool oma kodulehel teada.

Labüü toodab ja müüb enda välja mõeldud uuendusega tasakaalulauda. Labürindiga puidust tasakaalulaua valis žürii Eesti suurimal õpilasfirmade laadal Kristiine ostukeskuses parimaks tooteks.

Õpilasfirma Tecocube müüb söödavaid kohvikuubikuid, mis on hea ja kiire alternatiiv kohvijoogile.

Roonik koondab ettevõtlikke noormehi, kes müüvad ruudu-joonelisi vihikuid. Noortepärase disainiga vihikud sisaldavad lehekülgi, kus on ruudud ja jooned kokku pandud.

Õpilasfirma Chocó La Te müüb šokolaadi valmistamise komplekte. Komplektis on olemas kõik vajalik, et valmistada ise vaid 15 minutiga originaalsed šokolaadikommid.

Pärast rahvusvahelist laata hakkavad Võru gümnaasiumi õpilasfirmad koostama tegevusaruandeid. Kolm parimat aruannet esitatakse õpilasfirmade lõppvõistlusele, kus valitakse selle aasta Eesti parim õpilasfirma. Õpilasfirmade lõppvõistlus toimub 11. mail Tartus.

Käesoleval õppeaastal tegutseb Võru gümnaasiumis 15 õpilasfirmat. Ettevõtlikke noori juhendavad Andri Tallo ja Karmo Kurvits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles