Rahvakogunemine Valga haigla juures jääb ära (2)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogunemine Valga haigla sünnitusosakonna kaitseks
Kogunemine Valga haigla sünnitusosakonna kaitseks Foto: Jaan Rapp / Lõuna-Eesti Postimees

Teisipäeval Valga haigla juures toimuma pidanud aktsioon sünnitusosakonna säilimise toetuseks jääb ära, kuna haigla nõukogu arutab osakonna sulgemise küsimust Tartus.

Valga haigla esisel territooriumil pidi toimuma Valgamaa kodanike avalik koosolek Valga haiglas sünnitusosakonna sulgemise vastu ning sünnitusabi osakonna töö jätkamise ning selle töö rahastamise jätkamise poolt. Keskerakondlaste Märt Sultsi ja Alar Nääme nimel saadetud pressiteates seisab, et kogunemine jääb ära seetõttu, et eeldatavalt homme langetatav otsus osakonna tuleviku osas ei sünni Valgas.

"Kogukonna poolt on Riigikogule üle antud petitsioon, millele on kogutud umbes 2700 allkirja, mis annavad piisava kaalu kogukonna tahtega arvestamiseks ning haigla nõukogu kodanikele positiivse otsuse kujundamiseks.

Vaatamata hr Ossinovski ministeeriumist ministri ametist "põgenemisele", on just tema vastutav ja kannab Valgamaa elanike ees otsest vastutust, kui peaks sündima Valga haigla nõukogus Valga haigla sünnitusosakonna sulgemise otsus.

Rahva arvamuse mittearvestamise musternäidiseks on Valga haigla nõukogu koosoleku toimumiskoha üleviimine Valgast Tartusse, kodanikele aadressi ütlemata. Seetõttu jääb planeeritud rahvakoosolek Valgas ära," seisab pressiteates.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles