Päev tõi kaasa mitu eluohtlikku õnnetust jääl

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jää on muutunud väga nõrgaks. Foto on illustreeriv
Jää on muutunud väga nõrgaks. Foto on illustreeriv Foto: Elmo Riig / Sakala

Soojakraadid on muutnud jääkatte Eesti veekogudel peaaegu olematuks. Sellest hoolimata kipuvad inimesed ikka jääle.

Tartumaal Luunja aleviku Emajõe-äärses sadamas kukkus eile 4aastane poiss läbi jää. Teda päästma läinud ja vette hüpanud vanaema sattus samuti uppumisohtu.

Selgus, et koos vanaemaga jõe äärde suundunud väike poiss oli eest ära kiirustanud, purdelt otse jõejääle astunud ja sellest läbi vajunud. Vanaema hüppas poisile järgi ning hoidis teda vee peal, kuid välja tõsta ei suutnud. Laps ja naine päästeti tänu juhtumit pealt näinud naisterahvale, kes appi läks ja nad purdele tõmbas. Kohale saabunud kiirabi võttis mõlemad oma hoole alla ning viis haiglasse.

See on järjekordne näide, et jää on juba äärmiselt nõrk ning veekogude läheduses tuleb jääga seotud ohtudele teravdatult tähelepanu pöörata. Eriti kui kaasas on väikesed lapsed.

Eile kella 14.05 ajal aga teatati häirekeskusele, et Jõgevamaal Mustvee vallas Lohusuu alevikus Avijõe silla lähedal on inimene keset jõge läbi jää vajunud, edastas Lõuna päästekeskus.

Päästjad jõudsid kohale kümmekonna minutiga. Nad viskasid hädasolijale viskeliini, millest mees küll kinni sai, kuid külmunud kätega uppuja ei suutnud nöörist kinni hoida. Päästjad panid kokku päästeridva, mille abil mees mõni minut hiljem kaldale tõmmati.

Päästekeskuse pressiesindaja lisas, et mees oli külmas vees üle 15 minuti ning jahtus selle ajaga kriitilise piirini. Kiirabi viis 43aastase mehe haiglasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles