Hooletu lõkketegemine tõi kaasa kaks põlengut

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõke. Foto on illustratiivne.
Lõke. Foto on illustratiivne. Foto: Arhiiv/Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval kella 15.55 ajal süttis Setomaa vallas Treski külas hooletust lõkkepõletamisest hektari ulatuses kõrrepõldu ning tuli ohustas hooneid.

Päästjad said põlengule piiri peale. Asjaosalistele selgitati, et lõkkepõletaja peab tagama ohutuse ümbrusele. Samuti selle, et hoonetele ei leviks. Lõkkease tuleb piirata mittesüttiva pinnase või kividega. Tuleb hoida käepärast esmased kustutusvahendid ning lõket valvata. Lõkke põletamisel tuleb arvestada tuulega ning lõke peab olema kaugemal metsast ja hoonetest. Tugeva tuulega on lõkke tegemine keelatud.

Kella 18.14 ajal süttis aga hooletust lõkkepõletamisest Valga vallas Jaanikese külas veidi kulu, mille elanikud ise kustutasid. Kuigi lõkkease oli korralikult kividega ümbritsetud ja elanikud valvasid seda voolikuga, ei arvestanud nad tuule tugevuse ning suunaga, mis sädemed kulule kandis ja selle hetkega süütas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles