Võru õpilasfirma valiti rahvusvahelisel festivalil parimaks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osalenud Võru gümnaasiumi õpilasfirmad ning juhendajad Karmo Kurvits ja Andri Tallo. Ees vasakult teine Meril Ploompuu ja kolmas Karoli Kivi.
Osalenud Võru gümnaasiumi õpilasfirmad ning juhendajad Karmo Kurvits ja Andri Tallo. Ees vasakult teine Meril Ploompuu ja kolmas Karoli Kivi. Foto: Võru gümnaasium

Esmaspäevast kolmapäevani osales mitu Võru gümnaasiumi õpilasfirmat rahvusvahelisel õpilasfirmade festivalil Riias. Labürindiga puidust tasakaalulauda valmistavat Labüüd tunnustati parima õpilasfirma tiitliga, andis Võru gümnaasium teada.

Selline tunnustus on eriline, kuna festivalist võttis osa 102 õpilasfirmat 13 riigist, kokku üle 500 õpilase ja õpetaja.

Võru gümnaasium osales festivalil kolmandat korda. Seekord tutvustas ja müüs oma toodet neli firmat: Labüü, Tecocube, Roonik ja Chocó La Te. Tecocube pakkus söödavaid kohvikuubikuid, Roonik müüs ruudu-joonelisi vihikuid. Õpilasfirma Chocó La Te, kes oli festivalil üks parima müügitöö nominent, müüs šokolaadi valmistamise komplekte.

Auhinnagalal anti välja kuus auhinda ja eripreemiad. Lisaks parima õpilasfirma tiitli pälvimisele nomineeriti Labüü innovaatilisema toote tiitlile.

Õpilasfirmasse Labüü kuuluvad Ingrid Värnik, Karoli Kivi ja Meril Ploompuu, kellest kaks viimast olid ka Lätis kohal. Õpilasi juhendasid kooli direktor Karmo Kurvits ning huvi- ja projektijuht Andri Tallo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles