Surma põhjustaja sai tingimisi karistuse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maakohtu otsusega mõisteti Leedu autovargad süüdi.
Tartu maakohtu otsusega mõisteti Leedu autovargad süüdi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu maakohus tunnistas 45aastase Erki täna süüdi raske tervisekahjustuse tekitamisega surma põhjustamises ja mõistis talle nelja aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse sama pika katseajaga.

Menetluskuludena tuleb Erkil tasuda kokku 2478 eurot.

Kohus arvestas karistuse mõistmisel sellega, et seadusest tulenevad raskendavad asjaolud puuduvad. Kergendava asjaoluna võttis kohus arvesse seda, et süüdistatav läks kohe pärast juhtunut kannatanule appi ja elustas teda kuni kiirabi tulekuni.

Kuigi tema teo tagajärg oli tõsine, oli tegu kahe löögiga, mitte pikaajalise peksmisega. Kuigi Saag lõi kannatanut tahtlikult, saabus tagajärg ettevaatamatusest. Löökide tulemusel kannatanu kukkus ja sai peatrauma. Süüdistataval ei olnud tahtlust kannatanut tappa. Samuti puuduvad süüdistataval kehtivad karistused.

Tingimisi vangistuse mõistmist taotles kohtuvaidluses ka prokurör.

Kohtumenetluse pooled saavad tänase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul. Kui otsus vaidlustatakse, teeb kohus motiveeritud tervikotsuse teatavaks 7. mail.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt lõi 45aastane Erki möödunud aasta 30. juuli õhtul Valga maakonnas Karula vallas Lüllemäe külas asuval haljasalal tekkinud tüli käigus rusikaga 48aastast meest rinna ja pea piirkonda.

Selle tagajärjel kaotas kannatanu teadvuse, kukkus peaga vastu maad ning sai eluohtliku tervisekahjustuse. Kuigi süüdistatav püüdis teda elustada, suri kannatanu sündmuskohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles