Põlvamaal jäätmejaamu õnneks jätkub

Margus Kiis
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graafika: Ain Kivilaan

Inimene on alati prügi tekitanud. Isegi arheoloogia enamasti sorib sadu, tuhandeid aastaid tagasi elanud inimeste prahis. Ja tuhandeid aastaid on jäätmeid visatud silma alt ära, et ei haiseks ja vaadet ei risustaks ...

Euroopa Liit käsib prügi organiseeritult koguda, sorteerida ja kasulikult-ohutult töödelda. Kuna euroliidu nõudmistega on nii ja naa, on Eestis lood jäätmejaamadega väga erinevad. Harjumaal, nagu arvata võib, on jaamu hulgi ja need on üle maakonna korralikult hajutatud. Sama lugu Pärnumaal.

Tartumaal samas on vaid mõned korralikumad jäätmejaamad, enamasti Tartus ja selle ümber. Hõre on lugu ka Viljandimaal, kus ainult kolm korralikku jäätmejaama. Valgamaal on vaid kaks jäätmejaama. Natuke aega tagasi uurisin ajakirjanikuna Jõgevamaa jäätmejaamade olukorda ja head muljet need juhusliku moega asutused ei jätnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles