Intervjuu: Kas tänased lapsed näevad varakeskaja tagasitulekut? (9)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Menuraamatute «Globaalpohmelus» ja «Lokaalravitsus» autor Kaupo Vipp toob meieni sõnumi, et saabuva tsivilisatsiooni krahhi ees ei tohi silmi kinni pigistada, nagu üle maailma seni tehakse. Pildil annab ta loengut Tõrva pubis Juudas.
Menuraamatute «Globaalpohmelus» ja «Lokaalravitsus» autor Kaupo Vipp toob meieni sõnumi, et saabuva tsivilisatsiooni krahhi ees ei tohi silmi kinni pigistada, nagu üle maailma seni tehakse. Pildil annab ta loengut Tõrva pubis Juudas. Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Publitsist ja lektor Kaupo Vipp on kindel, et fossiilkütuste toodangu kasvu lõppemise tõttu tabab tööstustsivilisatsiooni veel sel sajandil kollaps, mis võib meid ajas tuhat aastat tagasi viia. Elukorraldusse, kus parim tööriist on taas ori.

Tema sõnul pole see ulmefantaasia, vaid pigem matemaatiline paratamatus. Vipp ei ole aga masenduses, kuna selline on asjade loomulik käik.

Hiljuti Tõrvas esinenud mees refereerib suurt hulka teadustöid. Oma esimeses raamatus «Globaalpohmelus» sõnastas ta probleemi ning «Lokaalravitsuses» pakub lahenduse, milleks on elu maakogukonnas.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles