Piiripunktis leiti reedel hulk rikkumisi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luhamaa piiritollipunkt. Foto on illustratiivne.
Luhamaa piiritollipunkt. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Luhamaa piiripunktis töötavad piirivalvurid avastasid eelmise nädala lõpus mitu rikkumist, eriti palju tuli neid ilmsiks reedel.

Sellel päeval leidsid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis kahest Venemaa numbrimärgiga sõiduautost kiirusmõõteseadme, mille omamine ja kasutamine on Eestis keelatud. Autoroolis olnud Venemaa Föderatsiooni kodanikele tehti suuline hoiatus, nad eemaldasid seadme oma sõidukist ning jätkasid oma teekonda.

Kella 7 ajal tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine 30aastasel Ukraina kodanikul, kelle põhjendused reisi eesmärgi kohta ei olnud usaldusväärsed. Samuti puudusid isikul asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Isik saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Kella 17 ajal saabus Luhamaa piiripunkti Venemaa numbrimärgiga sõiduauto Renault, mille kontrollimisel avastasid piirivalvurid masina kindalaekast vedrujõul avaneva noa. Isik koos tsiviilkäibes keelatud esemega anti menetlustoimingute läbiviimiseks üle maksu- ja tolliameti ametnikele.

Kella 18 ajal kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel 41aastast Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 120 päeva seadusliku aluseta, neist ühe päeva Eesti Vabariigis. Isikule määrati rahatrahv ning ta lahkus Venemaa Föderatsiooni.

Kella 23 ajal tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine 37aastasel Gruusia kodanikul, kes esitas piirivalvuritele kontrolliks võltsimistunnustega Leedu Vabariigi liikluskindlustuspoliisi. Piirikontrollis ei andnud isik ametnikele tõepäraseid ütlusi, segas menetluse läbiviimist ja oli agressiivne. Seetõttu tõkestati tema piiriületus, talle kehtestati üheks aastaks sissesõidukeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Laupäeva pärastlõunal saabus Luhamaa piiripunkti Läti numbrimärgiga Daf veok, mida juhtis 55aastane mees. Piirvalvurid leidsid kontrolli käigus veoauto kabiinist teleskoopnuia, mis on relvaseadusest tulenevalt tsiviilkäibes keelatud. Isik koos teleskoopnuiaga anti menetlustoimingute läbiviimiseks üle maksu- ja tolliameti ametnikele.

Pühapäeval kella 7 ajal tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine 60aastasel Armeenia Vabariigi kodanikul, kellel puudusid asjakohased dokumendid õigustamaks reisi eesmärki ja tingimusi. Isik saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles