Põlengu põhjustas ilmselt hooletult visatud koni

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgas aadressil Pikk 35 süttisid ööl vastu laupäeva kortermaja rõdud.
Valgas aadressil Pikk 35 süttisid ööl vastu laupäeva kortermaja rõdud. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Valga kortermajas eelmisel nädalal puhkenud põlengu põhjustas ilmselt hooletu suitsetamine.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik tõdes neljapäeva hommikul, et eelmise reede hilisõhtul puhkenud põlengu asjaoludes on veel mõndagi ebaselget. Küll aga selgitasid päästeameti menetlusinspektorid tema sõnul välja, et tulekahju põhjustas tõenäoliselt hooletus suitsetamisel.

"Keegi viskas kustutamata suitsukoni, mis rõdule maandudes seal asjad süütas,« kirjeldas Kiik asjade tõenäolist käiku. »Konkreetset süüdlast kahjuks pole õnnestunud välja selgitada. Asja uurib edasi kindlustus, sest kõik korterid, kelle rõdud põlengus kannatada said, olid meie andmetel kindlustatud.«

Häirekeskus sai teate põlengust Valga kortermajas 13. aprillil kella 23.41 ajal. »Pererahvas oli ise kodus. Nad ei tea, millest see süttida võis, kuulsid vaid üks hetk praksumist," rääkis Lõuna päästekeskuse valvepressiesindaja Tambet Vodi eelmise nädala lõpul.

Põleng levis ka ülemistele rõdudele ja põleva rõduga külgnevasse tuppa. Needki said põlengus tõsiselt kannatada. Päästjad kustutasid tulekahju seest käsikustutiga ja väljast veejoaga ning tulele pandi piir paarikümne minutiga. Ka kortermaja elanikud evakueeriti korraks päästeameti teatel hoonest välja.

Ühe õnnetuses viga saanud inimese viis inimene sündmuspaigalt haiglasse. Teadaolevalt ta tõsiselt viga ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles