Tugev tuul andis kulupõlengutele hoogu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng. Foto on illustratiivne.
Kulupõleng. Foto on illustratiivne. Foto: Päästeamet

Nädalalõpul tuli päästjatel taas mitmel korral kulupõlenguid kustutamas käia. Olukorra tegi keerulisemaks tugev tuul.

Laupäeval kella 11.34 ajal süttis Tõrva vallas Koorkülas tugeva tuulega purunenud elektriliinide lühisest paarkümmend ruutmeetrit kulu, mille elektrikud ja päästjad kustutasid.

Kella 15.18 ajal kukkus Võru vallas Külaoru külas tuules murdunud puu elektriliinidesse. Tekkinud lühisest süttis pool hektarit kulu, mille päästjad kustutasid.

Kella 21.40 ajal põles aga 0,25 hektarit kulu Rõuge vallas Ruusmäe külas. Suhka vabatahtlikud kustutasid tulekahju.

Sama päeva õhtupoolikul põles ka Põlva linnas Kuuse tänaval paar ruutmeetrit kulu ja Kanepi vallas Saverna külas pool hektarit kulu, mille päästjad kustutasid. Saverna külas puhkes teinegi põleng: siis oli tules 200 ruutmeetrit kulu ja vana autovrakk, mille Saverna vabatahtlikud kustutasid.

Lisaks käisid päästjad laupäeval Valgamaal neljal ning Põlvamaal kolmel korral kõrvaldamas teedelt murdunud puid.

Pühapäevall kella 14.43 ajal saabus aga teade, et Otepää vallas Nüpli külas põleb 100 ruutmeetrit kulu. Päästjad kustutasid sellegi tulekahju. Põlengu süttimist seostatakse kohalike noorte tegevusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles