Võru kinnitab tantsupealinna nime ühistantsuga

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru linna läbib taas teatetants. Foto on illustratiivne.
Võru linna läbib taas teatetants. Foto on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Sel pühapäeval, 29. aprilllil läbib Võru linna teatetants, millega tähistatakse Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva ja kinnistatakse taas võrukate kui kõige tantsulemebelisemate linlaste nime.

Võru pärimustantsufestival on muutunud aastaringseks. MTÜ Võru Folkloorifestival eestvõtmisel on korraldatud talvine tantsupäev ning kevadised tantsutoad, juulis toimub 24. Võru pärimustantsu festival.

29. aprillil, rahvusvahelisel tantsupäeval, kutsub pärimustantsu festivali meeskond taas kõiki võrukaid nii lähedalt kui kaugelt suurele teatetantsule «Võru tantsib».

Teatetants algab kell 11 Võru Maksimarketi juurest, Luha-Olevi tänava ristmikult ning liigub Võru tänavatel 2,5 kilomeetrit kesklinnani. Kokku läbitakse linn 18 tantsu saatel, mida eelnevalt õpitud tantsutubades, aga saab omandada ka vahetult enne algust. Nii liigutakse iga tantsuga umbes 200 meetrit, siis liituvad tantsijatega uued paarid.

Kell 12.05 häälestatakse Võru Kesklinna pargis raadio Vikerraadio sagedusele ja tantsitakse rahvusvaheliseks tantsupäevaks valitud rahvapärimuslikku tantsu «Pärliine». Nii osaletakse Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi väljakuulutatud traditsioonilisel ühistantsimisel.

Teatetantsu üks eestvedajaid, tantsuõpetaja Maire Udras kinnitab, et teatetants on käesoleva festivaliaasta suur avalöök.

«Meie jaoks on oluline pöörata eriliselt tähelepanu just Vana-Võromaa pärimustantsudele. Teatetantsu lood tulevad tantsimisele ka suvisel pärimustantsu festivalil, kus toimuvad juba traditsioonilised tantsutoad, tänavatants ja tantsuorienteerumine. Neil lustivad nii oma kui ka välismaised tantsurühmad,» tutvustas ta festivali plaane.

Teatetantsu eel, kell 10.30 moodustatakse Võru spordihalli staadionil suur naeratav inimpäike, mis on ühtlasi Võru pärimustantsufestivali logo. Nii inimpäikse loomisele kui teatetantsule oodatakse kaasa lööma kõiki, kes soovivad kinnistada Võru kui tantsupealinna nime.

24. Võru pärimustantsu festival toimub 5.–8. juulini ja kannab nime «Teppo timm ja polkasamm». 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles