Edukas teine ring tõi hõbemedalid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva spordikooli noored 2018. aasta kevadel.
Põlva spordikooli noored 2018. aasta kevadel. Foto: Helin Potter

Kevadisel koolivaheajal pidasid B-vanuseklassi noormehed Põlvas maha Eesti meistrivõistluste teise etapi käsipallis. Põlva spordikool tõusis esimese etapi neljandalt kohalt lõpparvestuses teiseks.

«Lõpptulemusega tuleb rahul alla. Teise etapi läbisime täiseduga ega pidanud ühtegi kaotust vastu võtma. Kuid esimese etapi valusad kaotused – eriti kaotus Viljandile – ei võimaldanud kõrgemat kohta,» nentis põlvalaste treener Kalmer Musting.

Kuna võistkonnas on ühendatud kaks erinevat treeninggruppi, tegeles võistkond kahe etapi vahel kokkumängu harjutamisega. «Saime sellega päris hästi hakkama, ühiselt saadi selgeks 6-7 skeemi, mida mängudes peamiselt kasutasime. Ühine treening näitas ära, millist panust mängus võib mängijalt eeldada,» arutles Musting võistluse lõpus.

Spordikooli ühendvõistkonda liideti noormehed sünniaastatega 2001 kuni 2003, kellest osa treenib igapäevaselt Kalmer Mustinguga ja osa Rein Suvi käe all. Arvestades asjaoluga, et teine etapp läbiti puhaste paberitega, ühine treenimine õigustas end ning andis ka poistele vajalikku enesekindlust võistlusteks.

Musting lisas, et kui ühendvõistkond sai karikavõistlustel 5. koha, siis meistrivõistluste esimesel etapil tekitas see poistes ebakindlust, et äkki selline võistkond ei suudagi edukalt koos toimida. "Kuid ühiselt treenides sai see mure õnneks seljatatud ning teine koht näitab edasiminekut.

Meistrivõistluste mõlemal etapil võideti HC Viimsit, HC Tallast ja SK Tapat. 1. etapil kaotati Viljandi SK-le , HC Kehrale 22:26 ja meistritiitli võitnud Aruküla SK-le, kuid teisel etapil võideti neid kõiki.

Võistkonna parimaks mängijaks valiti Raimond Eric Jaanus (nr 22), kes viskas kahe etapi kokkuvõttes 12 mängu jooksul 105 väravat, olles turniiri paremuselt teine väravavisakaja. Jaanus oli turniiri kõige edukam 7 meetri karistusvisete viskaja, realiseerides 17 karistusviskest koguni 16. Põlva paremuselt järgmised väravaviskajad olid Ranar Pügi 75 ja Lauri Land 44 väravaga.

Võistkond mängis koosseisus: Nikita Ossimov, Lauri Land, Sten-Silver Tigas, Gabriel Villako, Priit Luuk-Luuken, Kermo Saksing, Tanel-Kaimar Ritsmann, Taavi Vool, Kris-Norman Lavrikov, Markus Lina, Fred-Eric Kärblane, Raimond-Eric Jaanus, Ranar Pügi, Robin-Sulev Mahlakas, Ken-Martti Holberg ja Mihkel Maspanov. Võistkonna treenerid on Kalmer Musting ja Rein Suvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles