Kirt saavutas Teemantliigas kuuenda koha (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odaviskaja Magnus Kirt alustas hooaega hästi.
Odaviskaja Magnus Kirt alustas hooaega hästi. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Teemantliiga etapil Katari pealinnas Dohas tegi hooaja avastardi Eesti parim odaviskaja Magnus Kirt. Tõrvast pärit kergejõustiklane saavutas kuuenda koha.

Esikoha võitis Thomas Röhler tulemusega 91.78 meetrit. Temale järgnesid Johannes Vetter 91.56 ja Andreas Hofmann 90.08ga. Ainuke kaheksast finalistist, kes ei püstitanud Dohas hooaja tippmarki, oli Vetter, kes jäi 11. märtsil Portugalis Leirias visatud 92.70ga maailma edetabeli liidriks.

Eelmisel hooajal kõigil võistlustel 80 meetri joonest jagu saanud Kirt näitas Dohas stabiilsust. Neljas ja viies koht jäid kaugele, ent kuuenda kohaga teenis Kirt 2000 USA dollarit auhinnaraha ning kolm punkti Teemantliiga arvestusse.

Avavoorus sai Kirt kirja väga ilusa tulemuse – 82.77, millega oli teisel kohal, sest enamat suutis vaid 91.56 meetrit visanud Vetter.

Teises voorus parandas Kirt oma tulemust, kui viskas 83.81, aga langes neljandaks, sest temast möödusid Neeraj Chopra (India) 87.43ga ja Andreas Hofmann (Saksamaa) 87.14ga.

Kolmandas voorus Kirt tulemust ei parandanud, kui viskas 80.87. Paremusjärjestuses tuli tal kahe koha võrra taanduda, sest 90 meetri joone ületas ka kolmas sakslane – Hofmann viskas 90.08. Lisaks läks Kirdist mööda 86.38 meetrit visanud tšehh Jakub Vadlejch.

Neljandas voorus oli Kirdi viskel pikkust 81.53. Viiendas voorus oli ta ainuke mees, kelle resultaat varasemaga võrreldes paranes. Eestlane viskas 83.97, millega kindlustas oma kuuendat kohta. Kui enne oli ta Ahmed Bader Magouri (Katar) edestanud 10, siis nüüd 26 sentimeetriga.

Kuuendaks vooruks oli kõigi püssirohi otsas ja sentimeetreid ei lisanud keegi. Kuuenda koha saavutanud Kirt viskas 82.91, mis tähendas tippkonkurentsis igati viisakat seeriat.

Meeste odaviske ülejäänud Teemantliiga etapid on 26. mail Eugene`is (USA), 13. juulil Rabatis (Maroko) ja 18. augustil Birminghamis (Suurbritannia). Nende nelja võistluse peale kaheksa enim punkte kogunut pääsevad starti 30. augustil Zürichis toimuval finaaletapil. Postimees.ee

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles