Otepääl juhtus taas õnnetus mootorratturiga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhtunu üksikasju uurib politsei. Foto on illustratiivne.
Juhtunu üksikasju uurib politsei. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeva hommikul veidi enne kella 8 juhtus Otepääl bussijaama lähistel avarii, milles sai viga mootorrattur.

Rõngu-Otepää-Kanepi maantee ja Valga maantee ristmikul sõitis 66aastane mees sõiduautoga Volkswagen Passat liiklusmärgi "Anna teed!" nõudeid eirates otsa mootorrattale Suzuki GSX1400, mida juhtis 31aastane mees.

«Sõidukite kokkupõrkes sai viga kaherattalise juht, kelle meedikud Tartu Ülikooli kliinikumi viisid,» edastas politsei pressiesindaja Ragne Keisk esialgse info toimunu kohta.

Mootorsõidukid sai kokkupõrkes sedavõrd kahjustada, et avariipaigale tekkis õlileke, mille päästjad likvideerisid.

Avarii Tartu maanteel häiris hommikusel tipptunnil mõnevõrra tavapärast liiklemist, mistõttu oli politsei seal abis liiklust rahustamas ning roolikeerajaid juhendamas.

Politsei selgitas sündmuskohal välja, et tee- ja ilmaolud olid head, sõidukite rehvid vastasid nõuetele, juhid olid kained ning kasutasid turvavarustust.

Kagu jaoskonna patrullpolitseinik Renno Saega ütles, et ristmikel ja peateele väljasõidul tuleb olla väga tähelepanelik ning mitu korda hinnata lähenevate sõidukite kiirust ja veenduda, et ettevõetav manööver on ohutu.

«Liigseid riske võtta pole mõistlik, sest need võivad viia äärmiselt traagiliste tagajärgedeni. Kahtluse korral, et soovitud manöövriks jääb napilt aega, tuleks sest sel hetkel loobuda ning oodata sobivamat võimalust,» kirjeldas ta.

Avarii üksikasjade uurimiseks alustati väärteomenetlust.

Tegu on juba teise mootorratturiga toimunud õnnetusega Otepää vallas lühikese viimase ööpäeva jooksul. Eile õhtul kella 21.30 ajal toimus liiklusõnnetus Valga maakonnas Otepää vallas Tatra-Otepää-Sangaste maantee 26. kilomeetril. Ka selles õnnetuses sai kaherattalise sõiduki juht viga ning toimetati Tartu Ülikooli kliinikumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles