Põlvamaal läheb suureks istutamiseks

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK juhatuse liige Tavo Uuetalu
RMK juhatuse liige Tavo Uuetalu Foto: Erakogu

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) korraldab 18. mail kolmes kohas üle Eesti metsaistutuspäeva. Neist üks leiab aset Põlvamaal Kanepi vallas Koorastes. Samal päeval ootavad abikäsi metsapäevadele erametsaomanikud ja puiduettevõtted.

«Ootame inimesi metsa, et panna koos algus järgmise sajandi metsale, mis loob väärtust ja jutustab lugusid meie lastele ning lastelastele,» rääkis RMK juhatuse liige Tavo Uuetalu.

Metsaistutusel osalemiseks eelteadmisi tarvis pole, sest RMK metsakasvatajad näitavad kõigile õiged töövõtted ette. Päeva jooksul saab igaüks istutada vähemalt 50 puud, koguda metsa kohta teadmisi metsatoas ja osaleda metsandusteemalisel arutelul. Päeva lõpetab talgusupp.

Metsaistutuspäevad on 18. mail lisaks Koorastele Kuusalus ja Kohilas. Juubelimetsa istutuspäevale saab end registreerida RMK kodulehel 14. mai hommikuni.

Tänavu istutatakse riigimetsa 20,7 miljonit puud. Kokku uuendatakse tänavu metsa 11 600 hektaril, millest 2000 jäetakse looduslikule uuendusele. Riigimetsa uuendamiseks vajaminevad taimed kasvatab RMK kaheksas taimlas üle Eesti.

18. mail avavad oma uksed huvilistele ka erametsaomanikud ning metsa- ja puiduettevõtted. Puiduettevõtted näitavad, kuidas valmivad metsast varutud puidust vineer, moodulmajad ja ehitusmaterjal maavärinakindlate majade ehitamiseks. Külalisi ootab ka Võrumaa ettevõte Toftan, samuti Kohila Vineer ja Nordic Houses. Registreerimine ja lisainfo RMK veebilehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles