Võrumaa aasta emal jagub mõistmist paljudele lastele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrumaa aasta emaks valiti Rõuge vallas Pähni külas elav Jane Soe. Tugiisikuna töötav Soe on kuue lapse ema ning kasvatab peale selle oma katuse all üht koolis hätta jäänud noormeest.

Tunnustus võttis maakonna aasta emaks kuulutatud naise peaaegu sõnatuks. «Ma ei oskagi midagi öelda,» nentis ta pärast tiitli üleandmist oma perega lava ees seistes, lillesülem käes. «Suur aitäh!»

Naise meeleliigutus oli nii suur, et ta ei suutnud pisaraidki tagasi hoida.

Soe õppis Valga kutseõppekeskus sotsiaalhoolduse eriala ja töötab praegu Varstu keskkoolis tugiisikuna. 46aastasel pereemal on viis poega: Rauno (27), Ragnar (23), Robin (16), Markus (9) ja Marten (5). Peres kasvab ka seitsmeaastane tütar Loona Maria.

Oma koju on ta võtnud elama ka noormehe, kel muidu koolis hakkamasaamine raske. Töö ajal on ta toeks veel teiselegi. Jane Soe saab sedasi ära kasutada nii oma haridust, mille ta sai juba emaks olemise kõrvalt, kui ka kutsumust, milleks on mõnikord lihtsalt olemas olemine.

Aasta ema tiitli andis täna Võru kultuurimajas Kannel korraldatud emadepäeva kontsertaktusel üle Võrumaa arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots.

Lõuna-Eesti Postimees andis Võrumaa emale tänutäheks üle lugemisvara ja meenetega kinkekoti.

Võrumaal on aasta ema aunimetust välja antud aastast 2002. Varem on aasta ema tiitli pälvinud Ulvi Toomik, Tiia Must, Ene Laube, Hille Saarepuu, Kaja Klooren, Mirjam Dremljuga, Ülle Mõttus, Reet Kangro, Laine Värnik, Klarika Hirv, Katrin Parv, Airi Grossberg, Anneli Hollas, Inge Järvpõld, Tiiu Must ja eelmisel aastal Janyka Vellak.

Võrumaa aasta ema tiitli väljaandmist korraldab Võrumaa arenduskeskus. Aunimetusega soovitakse väärtustada ema ja emadust ning naise rolli laste kasvatamisel.

Emadepäeva kontserdil esinesid klassikatäht Kristin Müürsepp flöödil, Võru muusikakooli kitarriansambel ja lastekoor Ritsik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles