Valgamaa päästjad pidid käima mitmel maastikupõlengul

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng. Foto on illustratiivne.
Kulupõleng. Foto on illustratiivne. Foto: Päästeamet

Reedest pühapäevani olid Valgamaa päästjatel käed-jalad tööd täis.

Reedel kella 12.41 ajal süttis okste põletamisest Valga vallas Uniküla külas 30 ruutmeetrit kulu.

Kella 13.56 ajal süttis Valga vallas Korijärve külas 100 ruutmeetrit kulu. Kella 15.37 ajal saabus teade, et umbes sama suur ala on tules samas vallas Lepa külas.

Kella 20.39 ajal teatati, et Tõrvas Riiska järve ääres on süttinud purre. Leegid summutas naisterahvas järvest vett loopides. Päästjad kustutasid põlengu lõplikult. Esialgsetel andmetel võis purre süttida hooletust lõkkepõletamisest.

Laupäeval kella 7.23 ajal saabus aga teade, et Valgas Maleva tänaval tühjalt seisva maja vahelagi. Põlengu likvideerimiseks kulus enam kui kolm tundi.

Kella 10.21 ajal süttis Valga vallas Jaanikese külas pool hektarit männinoorendiku alust maastikku, mille päästjad ligi paari tunniga kustutasid.

Pühapäeval kella 15.10 ajal tuli aga päästjatel sõita Otepää valda. Purtsi külas põles 0,1 hektarit metsaalust taimestikku ja pinnast, mille päästjad kella 16.42ks kustutasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles