Võrumaal tabati ebaseaduslikud piiriületajad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiritulp. Foto on illustratiivne.
Piiritulp. Foto on illustratiivne. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Nädalavahetusel tabasid piirivalvurid Võrumaal kaks meest, kes ületasid Eestisse sisenemiseks ebaseaduslikult ajutise kontrolljoone.

Laupäeval kella 18.20 paiku avastasid piirivalvurid Kääpa-Obinitsa-Võmmorski-Petseri teel kahe kahtlust äratanud mehe liikumise, kelle puhul oli alust arvata, et nad on ebaseaduslikult riiki sisenenud.

Piirivalvurid pidasid mehed kontrollimiseks kinni ning selgitasid välja , et üks neist oli 30aastane Kasahstani kodanik, teine 21aastane Venemaa kodanik.

Mehed andsid piirivalvuritele segaseid ja seosetud ütlusi, kuid esialgsetel andmetel tõi seni tuvastamata isik nad väidetavasti raha eest piiriäärsele alale, kust mehed ajutise kontrolljoone ebaseaduslikult ületasid. Meeste tervislik seisund vaadati üle ning nad viidi asjaolude selgitamiseks kordonisse.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) integreeritud piirihalduse büroo juht Helen Neider-Veerme ütles, et piiriületajad tabati patrulltegevuse käigus kümmekonna kilomeetri kaugusel ajutisest kontrolljoonest.

«Fakt on, et lõpuni kõiki ebaseaduslikult kontrolljoont ületanuid ei õnnestugi tabada operatiivselt piiriäärsel alal. Eesti ja Venemaa vaheline kontrolljoon on 338,6 kilomeetrit pikk. Selleks, et paremini ennetada ja takistada ebaseaduslikke piiriületusi ning kindlustada, et piirivalvurid jõuaks kogu piiririba ulatuses igasse punkti operatiivselt, tuleb välja ehitada kogu idapiir,» märkis Neider-Veerme.

Ta kinnitas, et kui piirivalvurid saavad piiriäärsele alale parema ligipääsu, korraliku patrullraja, kõrgtehnoloogilised valveseadmed, mis annavad muuhulgas eelhoiatuse piirile lähenevast isikust ning lisaks kõrgema riskiastmega kohtadesse ka piirdeaia, väheneb võimalus ebaseaduslikeks piiriületusteks.

Juhtumi üksikasjade uurimiseks alustati menetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles