Põlva võimutüli tõi välja erimeelsused Keskerakonnas (1)

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi parteijuhid rõhutavad Keskerakonna ühtsust, on erakonna prominentsed liikmed Heimar Lenk (vasakul) ja Tarmo Tamm vähemalt Põlvamaa võimuliidu tuleviku suhtes eri meelt.
Kuigi parteijuhid rõhutavad Keskerakonna ühtsust, on erakonna prominentsed liikmed Heimar Lenk (vasakul) ja Tarmo Tamm vähemalt Põlvamaa võimuliidu tuleviku suhtes eri meelt. Foto: FOTOMONTAAŽ: Elmo Riig / Sakala ja Erik Prozes / Postimees

Kuigi Põlva volikogu esimehe Igor Taro umbusaldusavaldusega liitusid ka koalitsioonipartneritest Keskerakonna saadikud, ei ole sugugi kõik keskerakondlased võimuliidu saatuse suhtes ühel meelel.

Eelmise nädala volikogu istungil anti sisse umbusaldusavaldus Põlva volikogu esimehele Igor Tarole (valimisliit Tuleviku Põlvamaa). Sellele kirjutas alla 14 volikogu liiget 27st: kaheksa opositsioonist ehk Reformierakonna nimekirjast ja kuus volinikku Keskerakonna nimekirjast ehk praegune koalitsioonipartner.

«Eelmisel reedel tegime taotluse volikogu erakorraliseks kokkukutsumiseks, mille esimees peab vastavalt põhimäärusele kokku kutsuma nii, et istung toimuks 4–10 päeva jooksul,» ütles Reformierakonna fraktsiooni liige, endine Põlva volikogu esimees Kuldar Leis esmaspäeval. Ta lisas, et nad ootavad kutset erakorralisele istungile, kus tuleb umbusaldusavaldus arutlusele ja selle läbimineku korral valib volikogu uue esimehe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles