Suvepalavust jätkub Lõuna-Eestis ka pühapäevaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võilill.
Võilill. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Ilmateenistuse teatel on pühapäeval oodata päikselise ja sooja suveilma jätku, millega kaasneb ühtlasi suur tuleoht metsades.

Pühapäeva öösel liigub madalrõhulohk üle Soome kagusse ja õhurõhufoon langeb veidi. Õhukesi kõrgeid pilvi lisandub ka Eestisse, kuid sadu neist ei tule. Ilm on selge või vähese pilvisusega ja kuiv. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7 m/s. Sooja on 7-14 kraadi.

Peipsi järvel puhub muutliku suunaga tuul 1-6 m/s. Lainekõrgus on kuni pool meetrit. Ilm on sajuta ja hea nähtavusega. Sooja on öösel 11-13 kraadi.

Pühapäeva päeval tugevneb Skandinaavia suunast uue kõrgrõhkkonna mõju. Puhub valdavalt põhjakaaretuul 2-8, rannikul puhanguti 11 m/s. Sooja on 17-23, Lõuna-Eestis 24-27 kraadi.

Peipsil puhub põhjakaaretuul 3-8 m/s. Lainekõrgus on 0,5-1 meeter. Ilm on sajuta ja hea nähtavusega. Sooja on 22-24 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles