Kagu-Eesti tantsupeol Intsikurmus tantsib õhtul 3000 inimest

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk III Kagu-Eesti tantsupeo proovist.
Hetk III Kagu-Eesti tantsupeo proovist. Foto: Andres Treial

Ligi 3000 osalejat annavad Põlva Intsikurmu vabaõhulaval pühapäeva õhtul tantsuetenduse „Kuula“.

III Kagu-Eesti tantsupeo tantsud on seatud muusikale, mis on kõiki viimastel aastatel puudutanud. Näiteks saab näha tantse, mis põhinevad ansamblite Trad.Attack!, Rüüt, X-panda, Kruuv ja Klapp lugudel,  aga ka Ott Leplandi ja Mari Kalkuni  lauludel.

Tantsupeo eesmärgiks on korraldajate teatel ärgitada inimesi otsima vastust küsimustele Mis väärtus on teineteise mõistmisel? Kas kuuldakse traditsioonide jätkumist? Miks peame üldse üksteist ja ka ennast kuulama?

Peol osalevad tantsijad Põlva-, Võru-, Valga- ja Tartumaalt. Osalevad neidude- ja naisrühmad, eri vanuses segarühmad, seeniorid, lapsed ning noored. Esimest korda võtavad peost osa ka mudilasrühmad.

Etenduse pealavastaja ja idee autor on Kanepist pärit noor tantsuõpetaja Andre Laine, kes on olnud üleriigilisel laulu- ja tantsupeol 5.-6. klasside segarühmade liigijuht.

Pealavastaja kõrval on seitse liigijuhti, enamus neist samuti Põlvamaalt või kagu-Eestist  pärit noored tantsuinimesed: Tiina Ilves, Heleri Huuse, Kristiin Kulpson, Reelika Poroson, Laura Mander, Egely pruuli, Indrek Varik, Mari Rüütli, Katrin Peil, Külliki Arjokesse ja Leili Väisa.

Tantsupeo etendus algab kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles