Nädal algab suvekuumas, kuid lõpeb jahedamalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval liigub kõrgrõhkkond Skandinaaviast Soome lahe äärde ning selle vahetus läheduses on enamasti soe ja päiksepaisteline ilm, millega kaasneb metsades väga suur tuleoht.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu esmaspäeva selge ilm, sooja on 6-11 kraadi. Esmaspäeval on päikesepaisteline ilm, puhub idakaaretuul 2-8 m/s. Sooja on 20-25, rannikul kohati 16-18 kraadi. Peipsi järvel puhub idakaaretuul 2-7 m/s. Lainekõrgus on 0,3-0,7 meetrit. Ilm on sajuta ja hea nähtavusega. Sooja on 18-21 kraadi.

Nädala edenedes muutuvad ilmad palavamaks. Teisipäevaks ootab ilmateenistus 24-29-kraadist õhutemperatuuri ning ka kolmapäeval võib õhusooja olla kuni 29 kraadi. Ilm püsib sajuta.

Neljapäeval tugevneb põhja poolt uus ja veidi jahedam kõrgrõhkkond. Öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm. Päeval jätkub vähese ja vahelduva pilvisusega peamiselt sajuta ilm, puhub kirdetuul 3-9, rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Õhtul tuul nõrgeneb. Sooja on oodata 15-20 kraadi.

Reede, 1. juuni tuleb kõrgrõhkkonna servas sajuta ja nõrga tuulega. Sooja on öösel 4-9 kraadi. Maapinna lähedal võib õhutemperatuur nulli ümbrusse langeda. Päeval on 19-23 kraadi sooja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles