Eakas autojuht sõitis teelt välja kraavi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Põlvamaal Räpina vallas
Liiklusõnnetus Põlvamaal Räpina vallas Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Kolmapäeval kell 13.44 toimus liiklusõnnetus Põlvamaal Räpina vallas Põlva–Karisilla maantee 22. kilomeetril, kus 76aastane naine sõitis sõiduautoga Ford Focus Turnier sirgel teelõigul vasakule teelt välja kraavi.

«Vahetult pärast õnnetust oli masina roolis olnud vanem naine selgitanud, et tal oli juhtimise ajal halb hakanud, mistõttu otsustanud ta oma masina hetkeks teeääres peatada,» rääkis politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ragne Keisk. «Veel enne, kui ta seda teha jõudis, kaotas ta halvenenud enesetunde tõttu aga oma masina üle kontrolli ning sõitis teelt välja kraavi-»

Meedikud viisid õnnetusse sattunud naise Tartu Ülikooli kliinikumi, õnneks ei ole tema vigastused eluohtlikud. «Kuivõrd avariisse sattunud eakat naist ei olnud korrakaitsjatel võimalik kohapeal alkomeetrisse puhuma panna, siis tema kainus selgitatakse vereanalüüsiga, paraku pole sellele veel aga vastust laekunud,» lisas pressiesindaja neljapäeva keskpäeval.

Politsei tuletab meelde, et tundes autoroolis olles enesetunde halvenemist, tuleks võimalikult kiirelt auto teeserva tõmmata ja seisma jääda. Turvalisem oleks sellisel juhul kutsuda autot juhtima mõni lähedane või sõber ning mitte riskida edasisõidu ja avariisse sattumisega.

Autoroolis teadvuse kaotanud inimene on küll ise ka hättasattunu, kuid teiste liiklejate jaoks sama ohtlik kui joobes juht. Seepärast tuleb iseäranis eakamatel, kel on sagemini terviseprobleeme, küsida nõu näiteks pereliikmetelt ja perearstiltki selle kohta, kas on mõistlik enam sohvrikohal istuda.

Samas võivad terviseprobleemid võivad ootamatult autoroolis ilmneda ka noorematel. Seega puudutab autorooli istumisel oma terviseseisundi hindamine ühtmoodi nii vanemaid kui nooremaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles