Metsaalune kulu võttis tuld

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Eile kella 15.20 paiku põles Põlvamaal Räpina vallas Suure-Veerksu külas 150 ruutmeetri ulatuses metsaalune kulu, mille päästjad kolme tonni veega kustutasid.

Seoses põuaga kehtib eilsest Eestis päästeameti määratud suure tuleohuga aeg. Suure tuleohuga ajal on keelatud metsas lõkke tegemine, grillseadme kasutamine ja suitsetamine. Lõkke tegemine on keelatud metsas igal pool, mis tähendab, et keeld kehtib ka RMK lõkkeplatsidel.

Metsa- ja maastikupõlengute põhjuseks on enamasti inimeste hooletus. Lõkkest lennanud sädemest, maha visatud tikust või autoaknast välja loobitud suitsukonist võib alguse saada ulatuslik metsatulekahju, mida päästjad kustutavad päevi või isegi nädalaid.

Samuti võivad põlengu süüdata mootorsõiduki kuumenevad osad või summutist lennanud säde ning seepärast tuleb mootorsõidukitega turbapinnasel sõitmist vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles