Minister Mäggi läheb Põlvasse riigimajale kohta otsima

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Janek Mäggi
Riigihalduse minister Janek Mäggi Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Riigihalduse minister Janek Mäggi külastab täna Põlvamaad ning soovib visiidi käigus välja selgitada kõige sobivamat asukohta Põlvasse loodava riigimaja tarbeks. 

Minister sõnas, et pea igasse maakonda on kavas luua riigimaja, millel on eelkõige kaks peamist eesmärki. «Esimene neist on suunatud kohalikele elanikele, et muuta riigi poolt pakutavad teenused lihtsasti kättesaadavaks ja mugavaks. Teine eesmärk on luua kaugtöökohad, millega anname inimestele võimaluse teha riigitööd oma kodukohas,» rääkis Mäggi. 

Riigihalduse minister lisas, et tema Põlva visiit on ajendatud sealse riigimaja võimalikust asukohavalikust. Nimelt on Põlvamaal riigimaja asukohtadena kaalumisel mitu varianti, kuid praegu pole siiski selge, milline lahendus arvestaks riigi tervikhuvi kõige paremini. «Asukohta valides tuleb leida selgus, mis oleks parim lahendus nii riigile, omavalitsusele kui ka inimeste jaoks. Arvamusi ja soove on erinevaid ning seetõttu soovin võimalikud kohad ise füüsiliselt üle vaadata,» täpsustas minister. 

Esimeste riigimajade projekteerimise ettevalmistused toimuvad praegu Raplas, Valgas, Jõgeval, Pärnus ja Jõhvis. Esimesed riigimajad valmivad 2020. aastal ning kõik riigimajad soovitakse valmis saada hiljemalt 2022. aastal.

Lisaks riigimaja võimalike asukohtadega tutvumisele kohtub minister visiidi käigus Põlvamaa omavalitsusjuhtide ja Põlva valla külavanematega. Samuti külastab minister Käbliku talu ja osaühingut Peetri Puit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles