Eestimaa aasta pere 2018 tunnustuse pälvis perekond Põldvee Valgamaalt (1)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiitli pälvinud perre kuulub neli liiget: Ema Kristi, isa Siimo ning tütred Triinu ja Heidi.
Tiitli pälvinud perre kuulub neli liiget: Ema Kristi, isa Siimo ning tütred Triinu ja Heidi. Foto: Eha Võrk

Tallinnas, Särgava residentsis toimunud tänu-ja tunnustusstseremoonial oli täna peatähelepanu Eestimaa aasta perel 2018. 

Eestimaa aasta pere aunimetuse pälvib kord aastas küll ainult üks pere, kuid algatuse sügav mõte on kantud hoolivusest, soojusest ja soovist rõhutada pere olemuse tähtsust ja rolli tänapäeva ühiskonnas.

Tiitli pälvinud perre kuulub neli liiget: ema Kristi, isa Siimo ning tütred Triinu ja Heidi. Peret iseloomustab hoolimine üksteisest. Ühiselt on muudetud hubaseks koduks suvila, keset lilleaeda.

Ema Kristil jagub hoolt ja armastust nii kahele tütrele, armastatud abikaasale Siimole kui ka lemmikloomadele. Just Kristi oli see, kes algatas kampaania

«Jõulurõõm kodututele loomadele» ja on olnud eestvedaja taimevahetusele. Pereisa Siimo teenib perele sissetulekut ehitajana. Põldveede perel on palju unistusi seotud tervise, pere ja koduga. Pere kahest tütrest vanim, 12-aastane Triinu on Valga põhikooli õpilane, kes osaleb nii kokanduse ringis ja käib laulmas laulukooris.

Triinu on abivalmis ja suure südamega neiu. Kõige enam saab Triinu hellust ja hoolt jagada nooremale õele, 9-aastasele Heidile, kes vajab hoolitsust ja abi ööpäev läbi. Pidulikul koosviibimisel kuulati meeleolukat muusikat Vertigo Musicult – Martin Järvi viiul ja Henri Zibo akordion. Eestimaa aasta pere mälestused said fotodeks tänu fotograaf Karina Vausile. Eestimaa aasta pere tiitlit jääb meenutama kaunis Helina Tilga valmistatud vaagen ning tänukiri.

Samuti on puhkusepaketi perekonnale välja pannud Pühajärve SPA. Kingitusena EV 100 raames kutsus KENA (Eesti Keskerakonna Naiskogu) valima 2018. aasta Eestimaa peret. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles