Valga ja Lõuna-Eesti haigla ei saa valitsuselt toetust sünnitusosakonna kahjumi katmiseks

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protest Valga haigla sünnitusosakonna sulgemise idee vastu
Protest Valga haigla sünnitusosakonna sulgemise idee vastu Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Peaminister Jüri Ratas ja tervise- ja tööminister Riina Sikkut toetavad Põlva haiglale sünnitusosakonna kahjumi katteks 200 000 euro eraldamist. Valga ja Võru lähedal asuva Lõuna-Eesti haigla sünnitusosakonnad aga taotletud raha ei saa.
 

Ratas ja Sikkut vastasid neile laekunud pöördumistele Põlva haigla nõukogu, Valga haigla nõukogu ja Lõuna-Eesti haigla nõukogu poolt.

Ministrid toetavad AS Põlva Haiglale 200 000 euro eraldamist 2018. aasta puudujäägi katteks, et tagada Põlva haiglas sünnitusabi kõrge kvaliteet üleminekuperioodi jooksul kuni sünnitusosakonna sulgemiseni vastavalt haigla nõukogu otsusele. 2018. aasta puudujäägi katmine lähtub kohaliku kogukonna ning AS Põlva Haigla nõukogu soovist säilitada käesoleval ja järgmisel aastal kohapeal sünnitusabi teenus. Raha eraldamise arutelu AS Põlva Haiglale toimub 2019. aasta riigieelarve menetlemise käigus käesoleva aasta sügisel.

AS Valga Haigla ja AS Lõuna-Eesti Haigla taotlusi pole ministrite hinnangul paraku võimalik võrreldavatel alustel rahuldada, kuna Valga osakond suletakse ja Lõuna-Eesti haiglas pole sulgemist päevakorrale kerkinud. Seetõttu ministrid nende kahe taotlusega valitsuse aruteludele ei lähe.

Valga haigla nõukogu taotles valitsuselt sünnitusosakonna kahjumi katmiseks 100 000 ning Lõuna-Eesti haigla 200 000 eurot.

AS Valga Haigla nõukogu on otsustanud, et sünnitusosakond suletakse alates 01.07.2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles