Küsitlus: Kui päevakajaline on narkootikumide tarbimise teema Lõuna-Eestis ja noorte seas?

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Varustin
Andres Varustin Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Andres Varustin, kunstnik

Ma ei oska Lõuna-Eesti kohta öelda, aga Tallinnas on see küll probleem, eks seal on kanepit ka lihtsam kätte saada. Mul just poeg lõpetas, sellepärast tean, et kanepi teema on koolis nii tavaline. Tänapäeva põlvkond on selline, et ega nad napsu eriti ei võta, pigem on igasugused muud asjad. Tundub, et kogu see praegune põlvkond ootab, et kanep legaliseeritakse.

Heiki Ojala
Heiki Ojala Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Heiki Ojala, pensionär, endine õpetaja

Ma olin ise pedagoog ja olen kuulnud, et linnakoolides sellega probleeme ikka on. Ma ei tea ühtegi riiki, kus pedagoogil oleks nii vähe õigusi, kui Eestis. See võib puudutada ka narkootikumide tarbimist, sest koolis sisuliselt puudub kasvatus.

Raivo Boitsov
Raivo Boitsov Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Raivo Boitsov, pensionär ja FIE

Mul on juba piisavalt vanust ja ma noortega enam läbi ei käi. Võib-olla on see probleem kõrtsides ja pidudel, kus noortekambad käivad. Minu tutvusringkondades pole nendest probleemidest kuulda olnud.

Evi Post
Evi Post Foto: Tomi Saluveer

Evi Post, lasteaiaõpetaja abi

Minu 15aastane poiss õnneks ei tarbi, oma lapse pärast ma muretsema ei pea. Ka tema sõprade seas pole ma kuulnud, et narkootikume tarvitataks, tema seltskond sellega ei tegele. Eks mujal on muidu kuulda, et neid on ikka proovitud.

Alfred Rohtla
Alfred Rohtla Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Alfred Rohtla, ehitaja Soomes

Ma ei ole ise üldse kokku puutunud ja mul ei ole ka selliseid sõpru, kellel oleks probleeme. Praegu on mul siiski raske kaasa rääkida, sest ma ei ole enam tükk siin elanud, töötan Soomes. Samas pole kuulda olnud, et see siin tõsine probleem oleks, seega ei tasu väga muretseda.

Helve Piirimägi
Helve Piirimägi Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Helve Piirimägi, teenindaja

Mina küll ei ole kuulnud, et see oleks noorte seas mingi probleem. Ma ei ole oma tutvusringkonnas seda teemat üldse kuulnud. Minu lapsed ei ole ka sellest midagi rääkinud. Olin ise kümme aastat Soomes, seal oli küll sellest probleemist kuulda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles