Selgusid aasta õpetaja konkursi finalistid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta õpetaja gala Tartus aastal 2016
Aasta õpetaja gala Tartus aastal 2016 Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kevadel kuulutas haridus- ja teadusministeerium välja 14. aasta õpetaja konkursi. Kandidaatide esitamise järel alustasid tööd maakondlikud komisjonid, kelle ülesanne oli valida välja finalistid ehk õpetajad ja haridustöötajad, kelle kandidatuur liigub edasi riikliku komisjoni lauale.

Aasta lasteaiaõpetaja kategoorias pääsesid finalistide sekka Nele Risttee Põlva lasteaiast Pihlapuu, Maarja Raud Otepää lasteaiast ja Eve Kaupmees Lasva lasteaiast Pargihaldjas.

Aasta klassiõpetajaks kandideerimist jätkavad teiste seas Kersti Kõiv Põlva koolist, Kairi Voode Valga põhikoolist ja Ly Raudsepp Antsla gümnaasiumist.

Aasta klassijuhataja tiitlile esitatute seast jäid Lõuna-Eestist sõelale Sigrid Mallene Krootuse põhikoolist, Eve Tilk Tõrva gümnaasiumist ja Iiri Reile Antsla gümnaasiumist.

Parimaks põhikooli aineõpetajaks kandideerijate seast leiame Siiri Hommiku Vastse-Kuuste koolist, Jaan Tasa Tõrva gümnaasiumist ja Terje Piirmanni Võru Kesklinna koolist.

Aasta gümnaasiumiõpetaja kategoorias on finalistide seas Kaia Tamm Põlva gümnaasiumist, Malve Zimmermann Tõrva gümnaasiumist ja Merit Süving Võru gümnaasiumist.

Aasta kutseõppeasutuse õpetaja tiitlile kandideerivad teiste seas Katrin Uffert Valgamaa kutseõppekeskusest ja Kertu Pehlak Võrumaa kutsehariduskeskusest.

Aasta tugispetsialistide kategoorias jõudsid finaali Anne Nukk Põlva Roosi koolist, Õnne Naaris Valgamaa Rajaleidja keskusest ja Maie Oppar Rõuge põhikoolist.

Aasta hariduse sõbra tiitlile kandideerivad teiste seas Saima Salomon Põlvamaalt ning Valgamaa haridusmessi «Vali nutikalt!» meeskond. Mõniste kooli muusikapesast võib aga saada hariduasutuse aasta teo tiitli laureaat.

Järgmise sammuna koguneb augustis riiklik haridustöötajate tunnustamise komisjon, kelle otsuse järel selguvad aasta õpetaja 2018 lõppvooru nominendid.

Kõikides kategooriates, välja arvatud elutööpreemia, aasta õppur ja aasta juhendaja kategooriad, selgitatakse välja kolm nominenti, kes kuulutatakse välja 29. augustil toimuval kooliaasta alguse vastuvõtul Tallinnas. Elutööpreemia, aasta õppuri ja aasta juhendaja kategooria kandidaadid liiguvad otse riikliku komisjoni lauale ja võitja valitakse kõikide kandidaatide seast.

Võitjad selguvad galal «Eestimaa õpib ja tänab» 14. oktoobril.

Esmakordselt ajaloos tunnustatakse galaüritusel haridustöötajaid kokku enam kui 155 000 euroga. Valitsuse korraldusega antakse alates tänavusest aastast igal aastal välja üks riiklik elutööpreemia ja kuni üheksa aastapreemiat. Riikliku elutööpreemia suurus on 65 000 eurot, aastapreemia on 10 000 eurot.

Aastapreemia saavad tänavu aasta lasteaiaõpetaja, aasta klassiõpetaja, aasta klassijuhataja, aasta põhikooli aineõpetaja, aasta gümnaasiumiõpetaja, aasta kutseõppeasutuse õpetaja, aasta õppejõu, aasta tugispetsialisti ja aasta õppeasutuse juhi kategooria laureaadid. Väiksemate preemiatega tunnustatakse aasta hariduse sõbra ja haridusasutuse aasta teo laureaate.

Kandidaate said esitada kõik soovijad, kokku laekus koos hilinejatega konkursile 1365 kandidaati.

Tunnustusürituse eestvedajad on haridus- ja teadusministeerium ning Eesti Haridustöötajate Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles