Ajateenistusse minejaid oli plaanitust pea saja võrra enam

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad
Ajateenijad Foto: Arved Breidaks

Esmastele kokkuvõtetele tuginedes toimetas kaitseressursside amet alates esmaspäevast kolmel päeval väeosadesse aega teenima plaanilise 1761 noormehe asemel 1849 noormeest ja lisaks 19 neidu.

Lõunaeestlased suundusid 2. jalaväebrigaadi. Võrumaalt läks aega teenima 54 kutsealust ja lisaks üks vabatahtlik neiu. Valgamaalt minejaid oli 60, samuti üks vabatahtlik neiu. Põlvamaalt läks riiki teenima 28 noormeest ja ei ühtki neidu.

Amet on rahul, sest oma vabal tahtel läks kohustust riigi ees täitma kolmandik kutsealustest. Head meelt teevad noored, kellel selge eesmärk oma kohustus varakult ära täita. Nemad ei jäägi kutset ootama, vaid teevad oma taotluse juba lõpuklassis ja lähevad aega teenima kohe pärast kooli lõppu ning endale sobivaimal ajal. Nii saab ajateenistuse järel kavandada oma karjääri ja edasiõppimist.

Suurem osa teenistust alustanud noortest saab 11-kuulise väljaõppe järel jao- või reservrühmaülema kutse. Kindlasti saadakse hea juhtimiskogemus ja põnev väljaõpe mitmel erialal. Enamus neist on kesk- või kõrgharidusega.

Kõige rohkem noori läks 1. jalaväebrigaadi üksustesse. 19 neiust 6 alustab väljaõpet 2. jalaväebrigaadis.

Järgmine ajateenistusse kutsumine on 40. nädalal, ehk 1.,2. ja 3. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles