Künniõppepäeval sai nii uusi teadmisi kui meelelahutust

Madis Perli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Leesi (kükitab) näitas huvilistele praktilisi näpunäiteid, mis on künni juures hästi ning mida saaks paremini teha.
Urmas Leesi (kükitab) näitas huvilistele praktilisi näpunäiteid, mis on künni juures hästi ning mida saaks paremini teha. Foto: Madis Perli

Kolmapäeva hommikul said põllumehed ja huvilised kokku Rõuge valla Suure-Ruuga külas, et hankida uusi teadmisi ning kogemusi põllu kündmisest.

Künniõppepäev algas koolitusega põlluharimisest kui kõige tähtsamast põllu ettevalmistusest heaks saagiks. Pärast seda olid praktilised tegevused põllul, kus seati atra ja vaadati, millist kündmisvõtet vajab hetkeolukorras olev põld. Päeva võttis kokku künnivõistlus.

Korraldaja Ivar Rosenberg ütles, et künniõppepäeva on korraldatud juba 20 aastat ning see on kujunenud iga-aastaseks traditsiooniks. «Algaski kõik õppimisega ja kuna künd on üks kõige tähtsamaid töid, siis nii on see kasvanud, et tõsta künni taset.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles