Juunikuu oli Valga tantsu- ja laulustuudiole edukas

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stuudio Joy laulusolistid ja ansambel Samsaara esindasid Eestit ka Vitebski oblastis toimunud rahvusvahelisel 25. folkloorifestivalil "Dnepri hääled Dubrovnos", kus esinesid lauljaid -tantsijaid 12 riigist.
Stuudio Joy laulusolistid ja ansambel Samsaara esindasid Eestit ka Vitebski oblastis toimunud rahvusvahelisel 25. folkloorifestivalil "Dnepri hääled Dubrovnos", kus esinesid lauljaid -tantsijaid 12 riigist. Foto: Valga vallavalitsus

Juunikuu algas stuudio Joy lauljatele-tantsijatele 8. juunil Valga-Valka kaksiklinna festivalil korraldatud omavalitsusjuhtide vastuvõtuga, kus nad rõõmustasid vastuvõtule kutsutud külalisi meeleoluka kontserdiprogrammiga.

10. juunil osales stuudio solist Laura Krastina Jurmalas rahvusvahelisel laulukonkursil, kus saavutas teise koha ning sai kutse osaleda Läti televisioonikonkursil X-faktor.

Laura osales veel ka 19.–23. juunil Leedus rahvusvahelisel laulukonkursil „Baltic Voice", kus ta osutus valituks finaali ning pälvis diplomi ja osalemispääsme järgmise aasta konkursile. Sel aastal osales eelvoorus 110 laulusolisti, kellest valiti finaali 11 lauljat.

Stuudio Joy laulusolistid ja ansambel Samsaara esindasid Eestit ka Vitebski oblastis toimunud rahvusvahelisel 25. folkloorifestivalil "Dnepri hääled Dubrovnos", kus esinesid lauljaid -tantsijaid 12 riigist. Stuudio juhi Marina Jerjomina sõnul pälvis galakontserdil nende esitatud „Orjalaul" kuulajate poolt eriliselt sooja vastuvõtu. Lauljatele aplodeerisid hõigetega "braavo" enam kui 2000 staadionil olnud kontserdikülastajat.

28. juunil korraldas stuudio koostöös kultuuriministeeriumiga Valgas seminari „Roma noorte koolitus", kus osales 35 roma noort Valgast, Tartust ja Tallinnast. Päeva lõpetuseks esitas laulja Vera Sokolova mustlaslaule ja- romansse.

30. juunil osalesid stuudiolased Eesti delegatsiooni koosseisus Pihkvas rahvusvahelisel festivalil, kus neile edastati esinemiskutse juulikuus toimuvatele Pihkva linnapäevadele.

 Kutseid esinemiseks erinevate riikide folkloori- ja laulufestivalidele ning kontsertidele on stuudio Joy saanud hulgaliselt nii käesolevaks kui ka järgmiseks aastaks.

Fotol ansambel Samsaara Valgevenes Dubrovnos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles