Piirivalvurid trahvisid puuduliku varustusega paadi juhti

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi järv.
Peipsi järv. Foto: Margus Ansu

12. juulil kella 6.45 paiku kontrollisid piirivalvurid Peipsi järvel mootorpaati, kust avastati kaks alamõõdulist haugi. Info anti edasi keskkonnainspektsioonile.

Edasisel vaatlusel selgus, et paadist on puudu ka pilsipump, ankur, pukseerimisots, udupasun, kompass ja jäätmete kogumisvahend, mis on väikelaevas nõutud varustus. Väärteomenetluses määrati paadijuhile nõuete mittetäitmise eest 40eurone rahatrahv.

12. juulil kella 9 paiku kontrollisid piirivalvurid Peipsi järvel mootorpaati, mille juht ei olnud piiriveekogule väljumist nõuetekohaselt registreerinud. Paadijuhi tähelepanu juhiti sellele, et Peipsi järvele kaldast enam kui kilomeetri kaugusele minnes tuleb järvele minek registreerida.

Seda saab teha veebirakenduses www.piiriveekogu.ee või lähimasse kordonisse helistades.

Samuti 12. juulil avastasid piirivalvurid neljast sõidukist antiradari, mille kasutamine ja omamine Eestis on keelatud. Seadmed likvideeriti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles