Ehitaja plaanib teetööd lõpetada ennetähtaegselt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asfalteerimistööd Sangaste–Tõlliste vahelisel teelõigul.
Asfalteerimistööd Sangaste–Tõlliste vahelisel teelõigul. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää–Valga maantee Sangaste–Tõlliste lõigul eelmise aasta augustis alanud suuremahulised teetööd kulgevad vastavalt graafikule ning loodetavasti lõpetatakse isegi ennetähtaegselt.
 

«Praegu ehitatakse Sangaste alevikus tehnovõrke ja rajatakse valgustust, samuti jätkub põhitee aluse ehitus. Kui alus saab valmis, jätkuvad asfalteerimistööd,» rääkis Sangaste–Tõlliste teelõigul toimuvast maanteeameti Lõuna regiooni juhtivinsener Rein Soovares.

Samaaegselt kaevatakse külgkraave ja kindlustatakse nõlvu. «Alanud on ka parklate ning jalgteede ehitus: kergliiklustee tuleb Sangaste alevikust, Viljandi-Võru-Otepää teeristist Sangaste lossini ning jalgtee Tsirguliina alevikku, kuhu rajatakse ka valgustus,» lisas ta.

Suuremahulised ehitustööd käivitusid eelmise aasta augustis ning remondiga hõlmatakse kokku 16,6 kilomeetri pikkune teelõik. "Tänaseks on põhitee asfaltkattest paigaldatud 78 protsenti, seega ollakse graafikust isegi ees," lisas Soovares. Tema sõnul on peatöövõtja ASi TREF soov tööd lõpetada augusti lõpuks. "Maanteeameti Lõuna regioon on tööde senise käiguga rahul,« kinnitas Soovares.

Sangaste vallavanema Kaido Tambergi sõnul häirib iga remont mingil määral kohalikku elu, kuid õnneks on tööde teostaja, AS-ga TREF olnud koostöö väga hea ning mõistev. »Nad on töid korraldatud oskuslikult ja kohalikku rahvast ning liiklejaid arvestavalt. Elu ei olegi nii häiritud, kui algul eeldasime,« lisas vallavanem.

Praegu tehakse teetöid Sangaste alevikku läbival peateel, ehitatakse kergliiklusteed ning alustati töödega parkimisplatsidel. Tänavavalgustuse ehituskulud tulevad vallal endal kanda ning nende maksumuseks kujuneb umbes 45 000 eurot.

»Tundub, et ehitaja suudab tööd isegi ennetähtaegselt lõpetada,« arvas Tamberg. »Tore, et projekt, mis juba 2009. aastal pidi käivituma, nüüd lõpetamisjärgus on. Paranevad tee- ja liiklusolud, samuti liiklusohutus, mis ongi asja juures kõige olulisem ja tähtsam," oli vallavanem arvamusel.

Infoboks:
TEETÖÖD
Tee remonttööde tellija on maanteeameti lõuna regioon, tööde peatöövõtja AS Tref. Lepingujärgne tööde teostamise tähtaeg on 15. oktoober 2011.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles