Valga kõnniteed on muutunud lausa ohtlikuks

Andre Hanimägi
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maleva tänaval laiutab keset kõnniteed juba pikemat aega suur auk.
Maleva tänaval laiutab keset kõnniteed juba pikemat aega suur auk. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel nädalal katkestas kehva nägemisega massööri Jaan Jenseni teekonna Valga turult Võru tänavasse terav poolik post. «Kui plõks ära käis, ei saanud hingata kah,» kirjeldas Jensen. Veri immitses mööda säärt soki servani veel ligi kümme minutit.

Linnavalitsuse linnahooldusameti heakorra vanemspetsialist Rein Säinas ütles, et posti kohta ei ole infot temani varem jõudnud.

Selgus, et tegemist on tõenäoliselt mahasõidetud helkurposti alusega. Säinas lubas, et post lüüakse esialgu sirgu ning pärast raudteeülesõidu rekonstrueerimist tegeldakse sellega edasi.

Jensenile tekitavad raskusi ka Kuperjanovi tänava kõnniteed. Ta tõi näite Kuperjanovi ja Allika tänava ristilt, kus pärast kergliiklustee valmimist uputab vihmavesi madalama kõnnitee osa täielikult.

Jenseni sõnul on ta kõnniteede ja üldiste liiklusprobleemide tõttu varasemalt pöördunud korduvalt ka linnavalitsuse poole, kuid lahendusi pole sealt tulnud.

Laupäeval, 9. juulil Valgas olnud suur sadu halvendas linna tänavate olukorda paraku veelgi.

Õhtul kell 21.58 teatati päästeteenistusele, et Pärna puiesteel on vihmasaju tõttu pinnas vajunud ja kõnniteele tekkinud ohtlik auk. Kohale saabunud päästjad märgistasid ala ja teavitasid juhtunust omavalitsust. Selgus, et pinnas ei olnud vajunud mitte ainult kõnniteel, vaid ära oli uhutud ka osa sõiduteest.

Kohaliku elaniku sõnul oli juba kell 16 olnud Pärna pst 3 maja ees suur auk, kus hulk lapsi ümber uudistamas. Tema sõnul oli augul pikkust poolteist meetrit ning laiust ja sügavust umbes meeter.

«Auk silutakse ära, nii et tänav on ikka läbitav,» lubas eile AS Valga Vee juhatuse liige Arvo Vaab. Tema sõnul oli tegemist töös oleva objektiga, millel puudus kõvakate – seetõttu tassiski laupäevane vihm augu täite ära.

Paduvihm tekitas ka mujal pooleli olevatel objektidel palju pahandust. Vee tänava alguses oli tugev sadu lausa kaevuluugid üles tõstnud.

Maleva tänaval elava Asta Loosi sõnul uuristas vihmavesi aga märgatavalt suuremaks ka sealse kiviparketi auku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles