Laupäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linna eelarvetulud on tänavu laekunud lootustele vastavalt ning linnakukrusse on kogunenud 47% aastaks planeeritud tuludest. Kulusid on tehtud 45% ulatuses. Investeeringud valmistavad aga linnaametnikele tõsist muret, käsil on mitmed pingelised läbirääkimised.

Margus Lepikul täitus aasta tööle asumisest Valga maavanemana. Mis tema aastatagustest ütlemistest, arvamustest ja soovidest on täide läinud – mis mitte?

Kolmapäevast lehvib Valgas Pedeli rannas punane lipp, mis näitab, et ujuma minna ei ole soovitatav. Põhjuse selline lipp üles tõsta andsid nädala algul jõeveest võetud proovid. Mida need siis näitasid ja mis saab edasi?

Puka vallavalitsus on nõuks võtnud teha esimene suurem investeering Aakresse ja renoveerida sealne rahvamaja. Külaelanikud on hoone kordategemist pikisilmi oodanud.

Pühapäeval kell 19 algaval kontserdil Karula mõisaaias esinevad koos professionaalsete kitarristidega ansamblist Weekend Guitar Trio ka Eesti Draamateatri näitlejad. Kontserdi korraldab Guido Kangur.

Sangaste vallas Restu külas asuv Kiisatamme kultuuritalu korraldab rahvapeo teatri ja tagaajamisega. Tegijad lubavad, et vaid pealtvaatajaks ei jää keegi ja kõrvalseisjaks ei kutsuta. Selgitusi jagab Tamur Tohver.

Esmakordselt avaldame Valgamaalase ja Virumaa Teataja ühisloo. See räägib maapiirkondadest põgenevatest perearstidest.

Palupera piirkond on tulvil huvitavaid kohti, mis väärivad tähelepanu, kohalikud külad aga kandideerivad suisa aasta küla tiitlile. Vallaloost saab lugeja näiteks veel teada, kus koolis õppis Peeter Oja vanaisa ning mismoodi Otepää valgusfoori sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles