Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaalase poole pöördunud koeraomanik on nördinud, et politsei ei uuri tema arvates piisavalt 10kuuse koera õhupüssist tulistamist. Pikemalt loe teisipäevasest Valgamaalasest!

Loodetavasti juba selle aasta lõpus saavad inimesed Müllersoni ärimajas ametiasju ajades kasutada lifti. Omanik Andres Balodis kavatseb majast kujundada kvaliteetse ja hinnatud büroohoone.

Laupäeval kogunes rahvas Helme lauluväljakule, et üheskoos heita pilk vallas kahekümne aasta jookul tehtule ning seada sihte tulevikuks.

Helme valla aastapäeva pidustuste käigus 23. juulil avati Linna küla ja Helme vaheline kergliiklustee, millest võivad rõõmu tunda kõik liiklejad – nii jalakäijad kui tervisesportlased.

Juuli lõpus toimub Hellenurmes ja Paju mõisas erakordne muusikasündmus, kus lisaks klassikalisele muusikale avaneb publikul võimalus näha klaveripalaga põimituna multifilmitegelaste Tomi ja Jerry kassikontserti.

Pühapäeval lõppes Tartus Euroopa suurim rahvakunstifestival Europeade 2011, lisaks ülikoolilinnale said festivalist osa teistegi Eestimaa piirkondade kultuurihuvilised, nende hulgas ka valgamaalased.

Kontserdisarja «Eesti mõisad 2011» käigus mängib Helme mõisas laupäeval ansambel Corelli Consort barokiajastu pillidel nagu viiulid, tšello, viola da gamba, klavessiin ja klavikord. Samuti saab kuulata klaverit.

Kaitseliidu Valgamaa maleva Helme üksikkompanii korraldas möödunud laupäeval võistlusmatka, millest võtsid osa maleva kaitseliitlased ja naiskodukaitsjad.

Majutusettevõtetes peatus tänavu mais 11 protsenti välis- ja siseturiste enam kui eelmise aasta samal kuul, Valgamaal aga turistide arv vähenes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles