Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Toimetusele saabus vihje lugejalt, kes valutab südant, et Puka vallas Palamuste külas endisel kolhoosiaegsel Punga maaparandusobjektil haigutab kaks lahtist maaparanduskaevu. Puust kaaned, mis varem kaeve katsid, on nüüdseks mädanenud. Pikemalt loe neljapäevasest Valgamaalasest!

Laupäeval otsustasid lätlased parlamendi laialisaatmise poolt. Muutusi riigi poliitmaastikul oodatakse aga ülimalt ettevaatlikult. Valka elanike arvamust saab lugeda ajalehest.

Intervjuus vastab küsimustele Pühajärve 14. puhkpillipäevade kohta korraldaja dirigent Arno Anton.

Sel aastal tavatult vara vohama hakanud sinivetikad on nii mõneski veekogus üle Eesti suplemismõnud ära rikkunud. Valgamaal õnneks vetikate vohamine tänavu intensiivne ei ole.

Täna avatakse Valgas endistes Novaluxi kaupluse ruumides Tamrex Ohutuskeskuse esindus, kuigi tegelikult võisid huvilised kauplusest endale turvavarustust soetamas käia juba eile.

Et tugevdada lastes piirkonna identiteeti, korraldatakse augustis Harglas ümberkaudsete koolide õpilastele võru keele ja kultuuri suvekool.

Esmaspäevast kolmapäevani toimus Annimatsil teine Valgamaa noorte suvekool, kuhu oli kohale tulnud üle 130 maakonna noore, lisaks korraldajad ja grupijuhid. Emotsioonid üritusest olid väga positiivsed.

Valgamaa Omavalitsuste Liidu eestvõttel oli möödunud õppeaastal maakonna koolide 6.-7. klassi õpilastel võimalus harida end harrastuskalapüügi vallas. Huvi oli suur.

Väike Pikasilla kool on juba 90 aastat ajatuulte tujutsemistele ja hariduselu reformidele vastu pidanud ja tähistab sel laupäeval oma auväärset juubelisünnipäeva.

Euroopa meistrivõistlustel kombineeritud jahipraktilises laskmises tuli teist aastat järjest Euroopa meistriks naiste arvestuses Kaitseliidu Valgamaa maleva kaitseliitlane Aili Popp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles