Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Eesti algatusest «Teeme Ära» on saamas 2012.aastal ülemaailmne koristusaktsioon. Valgamaalt pärit Kristiina Kerge on projektis kogu ihu ja hingega sees, tegeldes ürituse koordineerimisega maailma eri osades.

Reformierakondlasest Valga linnavolikogu aseesimees Valter Malm ütleb arvamusloos, et Valga võim võtab retoorikas Tallinnast õppust. See talle mõistagi ei meeldi.

Eesti Raudtee hiljuti püstitatud ning rongireisijates pettumust tekitanud varjualused saavad vaheseinad.

Meelis Kivi lahkub Valga linnavolikogust, tema kohale asub ilmselt Marina Jerjomina. Millest on Kivi otsus tingitud?

Reedel Valga kultuuri- ja huvialakeskuses toimunud teadusteatris sai näha tule võimsust ning eraldada enese rakkudest DNAd. Oli põnev ja samas ka hariv ettevõtmine.

Hummuli rahval möödus nädalavahetus koduvalla 20. aastapäevale pühendatud ürituste rütmis. Neid jagus nii kohalikele kui külalistele.

Neljapäeval, 6. oktoobril avatakse Valga Muuseumis Aapo Puki esimene personaalnäitus Eestis pärast kunstniku viieaastast kodumaalt eemal viibimist. Näitusel «Vaata inimest!» on välja pandud ka kümme rahvusvahelist tunnustust pälvinud portreemaali.

Sellest sügisest korraldab Valga keskraamatukogu kirjandusõhtuid kohvikus Nipernaadi. Esimese salongiõhtu sisustas Virumaa kirjanik Virve Osila.

Ülekaalulisus on probleem, mis mõningatel puhkudel vajab kirurgilist sekkumist, on kirurg Andrei Trudnikov veendunud. Mida kujutab endast maovähenduslõikus ja kuidas seda tehakse, loe paberlehest!

Liikumine aitab inimestel maandanda stressi ja pingeid, on üks võimalus eralduda argimuredest ning tagab, et organism püsib kauem tervena. «»Mehed liikuma« ei ole kohustus, see on elustiil,» rääkis projekti üks algatajatest ja selles oselnud Andres Agan, kes enda sõnul täpselt selline mees, kellele projekt mõeldud. Pikemalt loe teisipäevasest Valgamaalasest!

Möödunud reedel anti Helmes start järjekordsele Kaitseliidu Valgamaa maleva noorteinstruktori Kaimo Vahtra ja tema abiliste korraldatud võistlusmatkale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles