Laupäeval vallutas Valga laadamelu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivimaa Mihklilaat
Liivimaa Mihklilaat Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval peeti Valgas Liivimaa Mihklilaata, mis välja kasvanud sügisesest mihkliturust.

Üritused toimusid kesklinnas: Kesk tänaval, Säde pargis, muuseumi hoovis ning kultuuri- ja huvialakeskuses.

Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti kultuurinõunik Merce Mäe rääkis enne üritust, et võimalik on osa võtta koduveinide ja -leibade konkursist ning esimest korda ka õunakoogikonkursist.

Spordinõunik Meelis Kattai korraldas mitmesuguseid mihklipäevale omaseid rahvalikus stiilis jõukatsumisi ja mänge. Selgitati välja ka kõige osavamad Mihklid ja Mihklikesed.

Säde pargis leidsid aset kalapüügi meistrivõistlused tiitlile »Liivimaa kangeim kalamees«. Tegevust pakuti ka lastele: kohal olid batuudid, Tiigi talu Ponimaa Otepäält, jõukohast ja huvitavat meisterdamist pakkuvad õpitoad. Töötas rohevahetusnurgake.

Keskraamatukogu võttis vastu ja jagas tasuta raamatuid. Huvilistel oli võimalus neid ka omakeskis vahetada.

Peaesineja oli Kihnu Virve oma pereansambliga. Veel lahutasid publiku meelt Valka rahvatantsurühm Sudmalinas ja folklooriansambel Naburgi, Valgamaalt rahvatantsurühm Pilleriin ja rahvamuusikaansambel Jauram.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles