Metsatöll asendab Kõmmari traagilise surma järel Ostrova festivalil Kosmikuid

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Metsatöll esineb 21. juulil Ostrovas, Setomaal toimuval suurel kontsertõhtul.
Ansambel Metsatöll esineb 21. juulil Ostrovas, Setomaal toimuval suurel kontsertõhtul. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval Ostrovas toimunud kontsertõhtu üks peaesineja Kosmikud jättis bändi tabanud traagilise sündmuse tõttu esinemise ära. Bändi basskitarrist Raivo Rätte ehk Kõmmari jäi kolmapäeval peretüli käigus auto alla ja suri hiljem haiglas. Kosmikuid asendas ansambel Metsatöll.

Ostrova kontsertõhtu korraldajad avaldavad varalahkunud Raivo Rätte perele, sõpradele ja fännidele kaastunnet. Ühtlasi teatasid Setomaal toimuva traditsioonilise kontsertõhtu korraldajad, et Kosmikute asemel esineb laupäeva õhtul kell 22.00 Eesti tuntud heavy-metal bänd Metsatöll.

Ostrovas toimuval kontsertõhtul esinesid veel Värska Muusikakooli pilliklubi, Rikka Ivvani Pillilaagri noored, Jarek Kasar ja Olavi Ruitlane, Revals ja NOËP.

Muusiku surmaga lõppenud otsasõidule eelnes lähedaste tüli

Ööl vastu neljapäeval suri haiglas ansambli Kosmikud basskitarrist Raivo Rätte, kes jäi auto alla, politsei teatel eelnes otsasõidule tüli lähedaste vahel.

Neljapäeval kell 00.09 teatati häirekeskusele lähedaste vahelisest tülist Tallinnas Nõmme linnaosas Kivi tänaval, edastas Põhja prefektuur. Teate kohaselt ründas Kivi tänaval 48-aastane mees 27-aastast meest ja 40-aastast naist. Kohale jõudnud politseinikud leidsid sündmuspaigalt avariilise sõiduauto Audi A6, katkise aia ning selle juurest 48-aastase raskelt viga saanud mehe.

Kõmmar aka Raivo Rätte.
Kõmmar aka Raivo Rätte. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Esialgsetel andmetel sõitis 27-aastane mees autoga otsa 48-aastasele mehele. Põhja prefektuuri teatel olid 27-aastasel mehel ja 40-aastasel naisel kergemad vigastused ning kiirabi viis nad haiglasse. Politseinikud pidasid mehe pärast haiglas käimist kahtlustatavana kinni. Mees oli kaine ja omab juhtimisõigust.

"Teame hetkel nii palju, et poolte vahel toimus tüli ning see ei leidnud aset esimest korda. Kaks päeva varem külastas noorsoopolitseinik sama perekonda ning suhtles naise ja lastega. Selgitame kriminaalmenetluse käigus välja, mis öösel täpselt juhtus. Veel on vara rääkida juhtumi üksikasjadest, sest mitmed menetlustoimingud on alles ees," ütles Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre.

Politsei alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist, mille tagajärjel saabus surm. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel ning politsei palub pealtnägijatel endast teada anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles