Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Läinud nädalal astuti oluline samm, et Valgamaa kutseõppekeskuses ka lätikeelne õpe käivitada. Üldainete õpetajadki on olemas, probleeme võib tekkida erialaspetsialistide leidmisega.

Juunis asutatud LC Tõrva Mari allkirjastas laupäeval Koorküla rahvamajas asutamisüriku ning liikmed said kätte sertifikaadid ja asutajamärgid.

Oktoobri lõpuni vältavate restaureerimistööde käigus peaks Hellenurme mõisapark saama uue ilme. Seejuures püütakse aga säilitada ka ajaloolist miljööd.

Reedesel linnavolikogu istungil tuli Valga linnapea Kalev Härgil vastata mitmele arupärimisele. Küsimustele vastamine vallandas kohalolijates emotsioonid ning tõi kaasa teravad repliigid.

Eelmisel nädalal Valgamaa kutseõppekeskuses toimunud Entrumi programmi pidulikule avaüritusele oli kogunenud üle saja noore. Kohal oli ka mitu kuulsat eestimaalast – ettevõtmise patrooni.

Rukkivald Sangaste tähistab kahekümnendat sünnipäeva oktoobris mitme suure üritusega. Esimene neist oli rahvusvahelisel muusikapäeval Sangaste kirikus, kus teiste seas olid rahva ees ka Birgit Varjun ning Uku Suviste.

Maakonna eakad pidasid tähtpäeva sel aastal koos – Valga kultuuri- ja huvialakeskuses.

Valga Jaani kirik sai rahvusvaheliseks muusikapäevaks lambid korda. Pühakotta tulnud said ka tõelise muusikaelamuse.

Kuidas läks korda Liivimaa Mihklilaat? Sellest saab aimu eelkõige piltide vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles