Pühapäevasel avatud talude päeval ootavad külalisi ligi 300 talu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud talude päeva avaüritus toimus täna Raplamaal Juurimaa tallis.
Avatud talude päeva avaüritus toimus täna Raplamaal Juurimaa tallis. Foto: Ken Mürk

Pühapäeval peetakse neljandat üle-eestilist avatud talude päeva, kus kõiki huvilisi ootavad külla pea 300 talu, põllumajandustootmist ja maaettevõtet.

"Talude nimekirja vaadates paneb imestama, mida kõike võib maal ette võtta. Näiteks võib mängida golfi puidust varre külge kinnitatud puukingade ja vana jalgpalliga," ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

"Maal võib teha tsirkust ja korraldada teatrietendusi, kasvatada eksootilisi linde ja loomi või tegeleda kauni käsitööga. Loomulikult on patt mainimata jätta neid, kes kasvatavad veiseid, hobuseid ja lambaid, tegelevad piimatoodete valmistamisega või kasvatavad vilja. See nimekiri võiks veel pikalt jätkuda. Tulge ja vaadake ise järele."

Mitmetes kohtades on vastuvõtjateks kohalikud ettevõtjad, kes on ise ka aktiivsed külavanemad, külaseltside juhid või muidu kogukonna eestvedajad. Samuti avatakse mõned külamajad või kogukonnakeskused ja nii saab Eesti Külaliikumise Kodukant juhatuse esimehe Krista Habakuke sõnul päris hea pildi sellest, mis ees ootamas.

"Kel tõsine huvi maale kolida, võiks uurida taristu kohta, samuti seda, millised on kohapeal pakuvad teenused, kuidas saavad lapsed kooli ja lasteaeda, kuidas on sealkandis töövõimalustega – kõige parema tagasiside saab ikka kohalikelt," rõhutas Habakukk.

Avatud  talude päeva korraldamist rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014–2020 ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles