Mehel tuli salasigaretid ukse seest välja võtta

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juht tunnistas seepeale, et ustesse on peidetud sigaretid ning oli nõus need ise välja võtma.
Juht tunnistas seepeale, et ustesse on peidetud sigaretid ning oli nõus need ise välja võtma. Foto: Maksu- ja tolliamet

Reedesel tabasid piirivalvurid ja tolliametnikud Võrumaa piiripunktides salasigarette kokku kolmel korral. Kui kahel juhul võis sõidukijuht pärast aktsiisi tasumist teekonda jätkata, siis kolmandal korral nii libedalt ei läinud.

Esimene vahelejäämine leidis aset reedel kella 11.40 paiku Luhamaa piiripunktis, kui sinna saabus Eestisse siseneda soovinud sõiduk Hyundai, mida juhtis Venemaa Föderatsiooni kodanik, 48aastane mees. Sõiduki pagasiruumi kontrollimisel avastas piirivalvur sealt 300 Venemaa Föderatsiooni maksumärkidega salasigaretti. Aktsiisi tasumise järel lubati mehel siseneda Eestisse.

Samal päeval kella 14.30 paiku saabus Luhamaa piiripunkti sõiduk Volvo, mida juhtis Eesti kodanik, 34aastane naine. Auto kontrollimisel avastati sõidukist 140 Venemaa Föderatsiooni maksumärkidega salasigaretti. Seegi sõidukijuht tasus sigarettide eest aktsiisi ja tal lubati teekonda jätkata.

Maksu- ja tolliameti Lõuna tollipunkti juhataja Toomas Huik selgitas, et reisijal võimaldatakse tasuda aktsiis, kui tema kaasatoodud sigaretid ei olnud peidetud ja eelnevalt ei ole isikul sellelaadseid rikkumisi tuvastatud ega tema puhul taolisi maksustamisi rakendatud. Oluline on seegi, et kolmandast riigist toodud kogus peab jääma alla 800 sigaretti, mis on lubatud kogus Euroopa Liidu sees liikudes.

Suurem kogus salasigarette tuli aga sama päeva õhtul välja Koidula piiripunktis. Kell 19.27 saabus sinna Venemaa Föderatsioonist Lätis registreeritud sõiduauto Audi Allroad, mida juhtis Läti kodanik. Isik tollile midagi deklareerida ei soovinud.

"Esmase kontrolli käigus kontrollradadel tekkis aga tolliametnikel kahtlus, et sõiduki ustesse võivad olla peidetud sigaretid,« rääkis Huik. »Sõiduk suunati läbivalgustusse, pärast seda täiendavaks tolliläbivaatuseks veoautode kontrollhalli."

Juht tunnistas seepeale, et ustesse on peidetud sigaretid ning oli nõus need ise välja võtma. Kokku avastati sõidukist 400 Venemaa Föderatsiooni maksumärgiga sigaretti Kiss Dream ja 3400 Venemaa Föderatsiooni maksumärgiga sigaretti Bayron.

Sigarettide vedajat karistati 360eurose trahviga ja sigaretid konfiskeeriti. Pärast menetlustoimingute lõppu lubati Läti kodanikul Eestisse siseneda. Kell oli siis juba pool kümme õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles